ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

«Οικογένεια Τοτ» με Πασχάλη Τσαρούχα και Χάρη Σώζο

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2013 3:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:44
 Το αριστουργηματικό έργο του Ιστβάν Ορκένυ «Οικογένεια Τοτ», κάνει πρεμιέρα απόψε στις 9 μ.μ. στη σκηνή του Μύλου.
Πρόκειται για τη νέα θεατρική παράσταση του «Θεσσαλικού Θεάτρου» που σκηνοθετεί ο Κώστας Τσιάνος και πρωταγωνιστούν ο Πασχάλης Τσαρούχας και ο Χάρης Σώζος.
Η «Οικογένεια Τοτ» είναι ένα καθαρόαιμο λαϊκό έργο που τιμά τον απλό θεατή, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα μεγάλα κλασικά έργα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιάνος.
Είναι μια πρωτότυπη ιστορία, γεμάτη απρόοπτες εξελίξεις που προκαλούν γέλιο, συγκίνηση, με πολλές και απρόσμενες εκπλήξεις και κυρίως μια ιστορία που καυτηριάζει τις «άπονες» εξουσίες που βιάζουν και καταπατούν βάναυσα την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των απλών ανθρώπων.
Η παράσταση γνώρισε τεράστια διεθνή επιτυχία όπου και αν παίχτηκε και στην Ουγγαρία θεωρείται εθνικός της έργο.
Ο Ιστβάν Ορκένυ είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς και στην πατρίδα του το 2012 ονομάστηκε προς τιμήν του «Έτος Ιστβάν Ορκένυ».
Στο έργο «Οικογένεια Τοτ» ο Ορκένυ ασκεί οξεία κοινωνική κριτική με ξεκαρδιστικό τρόπο και υπερασπίζεται με θέρμη την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Έμμονη ιδέα του Ορκένυ, είναι η ελευθερία και ρωτάει διαρκώς πόση ελευθερία έχει ο άνθρωπος και κατά πόσο του επιτρέπουν να είναι ελεύθερος οι εκάστοτε εξουσίες.
Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο έργο αγγίζουν, με σπαρταριστό τρόπο, τη σχέση της εξουσίας με τον ανυπεράσπιστο άνθρωπο και αναλύει με ιδιοφυή τρόπο τις αντοχές του καταπιεζόμενου πολίτη και μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα όρια αντοχής του.
Είναι ένα έργο που αφορά απολύτως τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας και των Ελλήνων που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη να βιάζεται η υπαρξιακή και επαγγελματική τους υπόσταση από «άπονες εξουσίες».
Στην παράσταση παίζουν ακόμη οι: Φανή Γέμτου, ο Βασίλης Γιαβρής, η Ασπασία Κοκόση, η Ζωή Μουκούλη, ο Χάρης Φλέουρας και ο Χρήστος Χαλβατζάρας.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass