ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 9ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καβάφη

* Την Κυριακή «Η όπερα της παρακμής αλά Μπρεχτ»

Δημοσίευση: 19 Απρ 2013 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:42
 Αφιέρωμα στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο στις 8 το βράδυ, το 9ο Λύκειο Λάρισας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Θεατρικής Άνοιξης - 2013», που οργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο» στο «Θέατρο του Μύλου». Το αφιέρωμα γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους «Κ.ΚΑΒΑΦΗΣ», με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων, από τη γέννησή του (1863 – 1933). Την επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο καθηγητής Δημήτρης Γιαλαμάς. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Απριλίου το «Θέατρο Όραμα» του Δήμου Θέρμης, θα παρουσιάσει το έργο: «Η όπερα της παρακμής αλά Μπρεχτ», βασισμένο στο αριστούργημα του Μπρεχτ, («Η όπερα της Πεντάρας»), σε διασκευή Θεόφιλου Λάλου. Η σκηνοθεσία είναι του Θεόφιλου Λάλου και της Δώρας Σκαρλάτου, τα σκηνικά του Θάνου Καρώνη, τα κοστούμια της Έλλης Τελεβάντου, η προσαρμογή της μουσικής και των στίχων και η συνοδεία πιάνου είναι της Μαρίνας Χονδροματίδου, οι χορογραφίες της Ελένης Συνδίκα, το μακιγιάζ της Μάγδας Μπαραχάνου. Τους ρόλους ερμηνεύουν 26 ηθοποιοί. Θα δοθούν δύο παραστάσεις, το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. και το βράδυ στις 9. Είσοδος 7 ευρώ και Φοιτητικό - μαθητικό – προπώληση 5 ευρώ.
Σημείωμα του σκηνοθέτη για το έργο:
...Όταν η φτώχεια και η δυστυχία γίνονται καθεστώς, η τέχνη οφείλει να ανασκουμπωθεί και ν’ αφήσει στην άκρη τη θαλπωρή του εγωκεντρισμού της και της ψευδεπίγραφης ευδαιμονίας. Να πρωτοπορήσει στην ανάδειξη των αιτιών που οδηγούν ανθρώπους, που μέχρι χθες είχαν ονοματεπώνυμο στην καθημερινότητα και δικαίωμα στο μέλλον, να γίνονται μέσα σε μια στιγμή αυτόχειρες.
Επιβάλλεται να γίνει «μπροστάρισσα» στην αφύπνιση των χασμουρημένων «θέλω» και να χλευάσει με κάθε τρόπο τους δικτάτορες των αρρωστημένων «πρέπει». Για να πάψουν ν’ αναπνέουν οι αριθμοί και να ψυχορραγούν πεινασμένα παιδιά, στους δείκτες μιας διεφθαρμένης παγκοσμιοποίησης, είναι ιερό καθήκον της τέχνης να πει... «ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ..!». Η «Θεατρική Άνοιξη - 2013», συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass