ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Αφιέρωμα ΚΕΛΕ για την γενοκτονία των Ποντίων

Δημοσίευση: 22 Απρ 2013 19:54 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:46

Πολλοί έγραψαν για τον Πόντο, για την αλησμόνητη ομορφιά του….  Πολλοί μιλούν για τον Πόντο με δάκρυα στα μάτια και αβάσταχτο πόνο στην καρδιά…. Πόσα γνωρίζουν όμως για την Ελλάδα του Πόντου; Γιατί ο Πόντος δεν είναι μονάχα μνήμη μιας ανοιχτής πληγής πόνου. Στάθηκε τόπος όπου οι Έλληνες διέπρεψαν και δημιούργησαν. Αυτόν τον τόπο της δόξας, της παράδοσης, των γραμμάτων και του Χριστιανισμού έχουμε χρέος να κρατάμε ζωντανό στη μνήμη μας. Η ιστορία της καταστροφής, το χρονικό της συγκλονιστικής γενοκτονίας, έχει φτάσει στις μέρες μας μόνο με τον λυγμό των ξεριζωμένων.

Το ΚΕ.Λ.Ε θέλοντας να τιμήσει το κομμάτι αυτό της Ελληνικής Ιστορίας, με τον δικό του τρόπο, διοργανώνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα το Σάββατο 25 Μαΐου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Ένα αφιέρωμα… στη μουσική και τους χορούς του, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον. Το ΚΕ.Λ.Ε. θα παρουσιάσει την ιστορία τεσσάρων αδερφών από την Αργυρούπολη, όπου μέσα από την πορεία  τους για μια καλύτερη τύχη γνωρίζουμε τον πόνο τους, τις χαρές τους, τα δάκρυά τους…  Θα παρουσιαστούν χοροί από της περιοχές: Της Αργυρούπολης, της Τραπεζούντας – Ματσούκας, του Ακ Νταγ Ματέν, της Γαράσαρης – Νικόπολης, του Καρς, ο χορός των μαχαιριών, της  Σέρρας και το έθιμο των Μωμόγερων.  Επιμέλεια παράστασης – Διδασκαλία χορών : Γκιτέρσος Κων/νος-Σιαμπέτα Ειρήνη-Φωλίνας Βασίλης.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass