ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Εικαστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2012 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:55
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και ο σύλλογος «Νουτοπία» συνεχίζουν τη συνεργασία τους στη σχολική χρονιά 2012 -2013 με μια σειρά δημιουργικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων που θα πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Τα προγράμματα είναι αυτοτελή, με διαφορετικό θέμα κάθε φορά και έχουν δίωρη διάρκεια.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της «Νουτοπίας» έχουν στόχο την αισθητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών, την ανάπτυξη και εξέλιξη της προσωπικότητάς τους και την πολυαισθητηριακή μάθηση. Για την κατάκτηση της νέας γνώσης συμμετέχουν πάντα ο νους, το σώμα και το συναίσθημα. Την ευθύνη οργάνωσης και εφαρμογής των εκπαιδευτικών δράσεων της «Νουτοπίας» έχουν η Αγγελική Βαφειαδάκη, Αρχαιολόγος – Ιστορικός και η Λίνα Μουσιώνη, δρ Αρχαιολόγος- συγγραφέας παιδικών βιβλίων.
Πρόγραμμα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2012
Σάββατο 6 Οκτωβρίου , ώρα 11π.μ.-1 μ.μ.
«Νεραϊδοπεριπέτειες και δρακοντομαχίες». Νεράιδες του νερού και δρυάδες του δάσους, που μαγεύουν με το τραγούδι τους, δράκοι φοβεροί που φιλούν πολύτιμους θησαυρούς, στήνουν εργαστήρι μαγικό. Στολίζουμε λουλουδονεράιδες και κατασκευάζουμε δράκους.
Για παιδιά 5-7 χρόνων
Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ώρα 11 π.μ.-1 μ.μ.
«Μήλο μου κόκκινο!» Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τις βιταμίνες και την καλή διατροφή με οδηγό το μήλο! Παιχνίδια, εικαστικές δράσεις και μια υπέροχη απολαυστική φρουτοσαλάτα φτιαγμένη από τα χεράκια μας!
Για παιδιά 5-7χρόνων
Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ώρα 11 π.μ.-1 μ.μ.
«Ψι... όπως ψωμί» Γνωρίζουμε τη διατροφική αξία του ψωμιού και των δημητριακών, ταξιδεύουμε στα ψωμιά του κόσμου, ζυμώνουμε το δικό μας ψωμί!
Για παιδιά 5-7 χρόνων
Σάββατο 17 Νοεμβρίου, ώρα 11 π.μ.-1 μ.μ.
«Από το δέντρο... στο χαρτί». Ένα δέντρο και πολλές ιστορίες μας ταξιδεύουν στην τέχνη και τοv πολιτισμό. Γνωρίζουμε παραδόσεις, μύθους, σπουδαίους ζωγράφους και κάνουμε πράξη την ανακύκλωση φτιάχνοντας το δικό μας οικολογικό χαρτί! Για παιδιά 5-8 χρόνων
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα 11 π.μ.-1 μ.μ.
«Φτιάχνω το δικό μου παιχνίδι!» Μαθαίνουμε για τα παιχνίδια στα αρχαία χρόνια, παίζουμε με παλιά παιδικά παιχνίδια και φτιάχνουμε μοναδικά παιχνίδια -δώρα. Για παιδιά 5-8 χρόνων
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ώρα 11 π.μ.-1 μ.μ.
«Το δικό μου Χριστόψωμο» Μαθαίνουμε για τα γιορτινά ψωμιά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ζυμώνουμε το δικό μας χριστόψωμο. Ένα βιωματικό εργαστήρι που μυρίζει Χριστούγεννα!
Για παιδιά 5-8 χρόνων
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία του Γαλλικού Ινστιτούτου τηλ. 2410 -287508.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass