ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΓΙΩΤΑ ΒΕΗ

Τραγουδώντας Βασίλη Τσιτσάνη

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2012 22:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:15
Αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό μας συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη θα είναι η αποψινή βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο.
Σε μία εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «Τσιτσάνη έργα» οι θεατές θα θυμηθούν αγαπημένα τραγούδια του αείμνηστου καλλιτέχνη.
Καλεσμένη θα είναι η ξεχωριστή ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού Γιώτα Βέη, η οποία θα ερμηνεύσει ένα εξαιρετικό απάνθισμα τραγουδιών του μεγάλου δημιουργού από τον ομώνυμο δίσκο στο α΄ μέρος της εκδήλωσης.
Η πολυβραβευμένη καλλιτέχνης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, μεταφέροντας το κλίμα μίας άλλης εποχής, μία μουσική γέφυρα ανάμεσα στον αξεπέραστο λαϊκό πολιτισμό του Βασίλη Τσιτσάνη και στην παραδοσιακή δημοτική μουσική την οποία με σεβασμό, ποιότητα και διαρκή μελέτη υπηρετεί πάνω από 30 χρόνια. Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης θα ακουστούν επίσης τραγούδια – σταθμοί από το δικό της ποικίλο δισκογραφικό έργο.
Έργα από τον κύκλο ζωής της πατρίδας μας που άντλησε η ίδια από την προφορική μας παράδοση, δημιουργώντας μία πολύτιμη παρακαταθήκη πολιτισμού, από «Τα κύματα του Αιγαίου», από τα «Μουσικά ταξίδια στην Ελλάδα» από τη λαϊκή όπερα «MAMMAS», το «Γαία» κ.ά.
Την εκλεκτή ερμηνεύτρια – δημιουργό συνοδεύει ένα επιτελείο νέων και ταλαντούχων μουσικών: Η Άννα Βέη-τραγούδι, ο Κ. Αργυρόγλου-κλαρίνο, ο Στ. Τράκας-βιολί και οι Λαρισαίοι Σ. Κοντονικόλας-πιάνο, Στ. Αλεξόπουλος-κρουστά, Σπ. Καβαλλιεράτος - λαούτο και κιθάρα και Ευάγγ. Τσιαπλές. - μπουζούκι.
Η μουσική βραδιά θα κλείσει με αυθεντικά μικρασιάτικα χορευτικά, νησιώτικα, χασαποσέρβικα και καλαματιανά. Στο τέλος της εκδήλωσης που οργανώνεται από τον Σύλλογο «Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» Λάρισας θα τιμηθεί η δημιουργός - ερμηνεύτρια κ. Γιώτα Βέη για το σύνολο του έργου της και την ξεχωριστή, αέναη παρουσία της στη διαφύλαξη και συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του τόπου μας.
Εισιτήρια προπωλούνται στην είσοδο του Ωδείου από τις 5 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίων 10 ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass