ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Το δάσος των παιδιών... από τον Χρ. Αγγελάκο

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2012 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:21
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία «The Athens Prize for Literature» από το λογοτεχνικό περιοδικό «(δέ)κατά», στο δημόσιο αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Το Βραβείο για το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα του 2011 απονεμήθηκε στον Χρήστο Αγγελάκο για το βιβλίο του «Το δάσος των παιδιών», ένα βιβλίο για τους ζωντανούς, τους νεκρούς και τους άφαντους: για όσους κορόιδεψε η αγάπη. Ο συγγραφέας φανερά συγκινημένος και ικανοποιημένος σχολίασε τις δυσκολίες της εποχής που δεν επιτρέπουν στα σπίτια να γεμίζουν με βιβλία.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα βιβλίο για την ερωτική επιθυμία: προς το ίδιο και προς το άλλο φύλο. Για τα τείχη και τις απαγορεύσεις της. Τα μυστικά και τα ψέματα. Ένα βιβλίο όπου όλα τα πρόσωπα συνωστίζονται σ’ ένα πρόσωπο. Όλοι οι χρόνοι στον ίδιο χρόνο. Όλες οι φωνές στην ίδια φωνή. Ακριβώς όπως στο δάσος όπου τα κλαδιά μπλέκονται μεταξύ τους και πια δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ούτε ένα κλαδί. Είναι, τέλος, ένα βιβλίο που σπέρνει στις σελίδες του ερωτηματικά. Που δεν αγαπάει τις απαντήσεις. Γιατί η λογοτεχνία δεν νοιάζεται γι’ αυτές. Ίσως ούτε κι η ίδια η ζωή.
ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΧΡΗΣΤΟ  ΑΓΓΕΛΑΚΟ
Ο Χρήστος Αγγελάκος έχει εκδώσει το μυθιστόρημα Η τελευταία εικόνα (1998), την ποιητική συλλογή Τα φώτα απέναντι (2008) και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski Τρεις μανίες (1992). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: Διαβάζω, Λόγου Χάριν, Εντευκτήριο, Λογοτεχνικός Πολίτης και με την εφημερίδα Αναγνώστης, δημοσιεύοντας παρουσιάσεις και κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων. Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσίασε το έργο δώδεκα γνωστών ποιητριών και πεζογράφων της γενιάς του ’70 σε ισάριθμες ωριαίες εκπομπές. Το 2009 τιμήθηκε με το Β’ Κρατικό Βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς για το έργο Οι δυο μας τώρα που υποβλήθηκε στον διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αλέξης Παπαδάκης».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass