ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Θύμησες και συγκίνηση για τη Σμύρνη

Δημοσίευση: 07 Νοε 2012 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:28
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Φάρσαλα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή ντοκιμαντέρ του National Geograph για την Καταστροφή της Σμύρνης και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών επαρχίας Φαρσάλων κ. Σάββα Ποιμενίδη και τον εκπρόσωπο της ιεράς μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας κ. Καρύδη.
Ακολούθησε η ομιλία με θέμα «Ιστορικά γεγονότα πριν και μετά την καταστροφή της Σμύρνης» από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Ποιμενίδη. Ο ομιλητής μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Ο Σύλλογος Μικρασιατών, επιχειρεί με ιστορική αυτογνωσία, με διαδρομή-αναδρομή πολιτισμού και θύμησες για όσα «αφήσαμε» εκεί, στις στάχτες του αφανισμού μας, να ανιχνεύσει όλο τον πλούτο των πολιτιστικών, πνευματικών και κοινωνικών αποσταγμάτων του μικρασιατικού ελληνισμού μέσα από την άσβεστη και αδέκαστη ματιά της ιστορίας».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή φωτογραφικού υλικού και
μουσικοχορευτικό δρώμενο από την Καταστροφή της Σμύρνης με την χορωδία και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Μικρασιατών επαρχίας Φαρσάλων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass