ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ

Η κοινωνία σήμερα μέσα από τη γραφή του Δ. Τσουκάπα

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2012 1:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:59
Η γραφή του Σερραίου συγγραφέα Δημόκριτου Τσουκάπα αλλά και το περιεχόμενο των δύο νέων βιβλίων του «Της Τροίας το... κάγκελο» και «Σαράντα εκθέσεις... και ένα γράμμα», αναλύθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση-παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο «Παιδεία». Η πρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. κ. Δήμητρα Μπαρδάνη και ο λογοτέχνης κ. Νίκος Νομικός διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου, αναφέρθηκαν στη συγγραφική δραστηριότητα του Δ. Τσουκάπα αλλά και στον τρόπο που επιλέγει ο συγγραφέας να μεταφέρει τον αναγνώστη στη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας.
Στο βιβλίο του, «Της Τροίας το... κάγκελο» ο συγγραφέας, με εξαιρετικό χιούμορ και ποιότητα φαντασίας, με συμπαθή σαρκασμό και παραδοξολογία, με πνευματώδη αστεϊσμό και εύθυμη διάθεση, αναφέρεται στον Τρωικό πόλεμο, που κατά τη γνώμη του υπήρξε στην ουσία, ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος στην ιστορία του τότε γνωστού κόσμου, με όλες τις τραγικές του συνέπειες. Παρουσιάζει τα γεγονότα μέσα από μια σατιρική ματιά χωρίς να τα αλλοιώνει, μα ούτε και τις συνέπειές τους, που έγιναν η αιτία να αφανιστούν από τον χάρτη μεγάλοι πολιτισμοί.
Στο δεύτερο βιβλίο του «Σαράντα εκθέσεις...και ένα γράμμα», που έχει σχήμα κι εμφάνιση μαθητικού τετραδίου, ο Δημόκριτος Τσουκάπας, με νοσταλγική διάθεση γυρίζει τους αναγνώστες στα μαθητικά τους χρόνια. Στο τέλος της παρουσίασης του βιβλίου, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει γευστικά εδέσματα από μανιτάρια, συνοδευόμενα από εκλεκτή ποικιλία κρασιού που προσέφερε ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου «Ο Διόνυσος», κάτω από τους ήχους ζωντανής μουσικής με τραγούδι και κιθάρα από ομάδα μελών του Συλλόγου.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ομίλου, οινολόγος-χημικός κ. Νίκος Σδραβόπουλος ανέλυσε τους σκοπούς του Συλλόγου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass