ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ «ΔΙΟΥ»

Ο Γιώργος Κιμούλης ερμηνεύει τον «Οθέλλο»

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2011 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:19
 Στον «Οθέλλο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Κιμούλης σε μία θεατρική παράσταση που θα δοθεί απόψε στις 9:30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο του «Δίου» στο πλαίσιο των πολιτιστικών δρώμενων του 40ού Φεστιβάλ Ολύμπου.
Τους υπόλοιπους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Ιάγος), Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Κάσσιος) ενώ στην παράσταση συμμετέχουν και δέκα ακόμη καταξιωμένοι ηθοποιοί.
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η τραγωδία της ζήλειας, της προδομένης εμπιστοσύνης και της εκδίκησης που γεννά ο φόβος του διαφορετικού. Η ιστορία του Μαυριτανού Οθέλλου, ψηλόβαθμου στρατιωτικού, ο οποίος έχοντας πέσει θύμα της παγίδας του φιλόδοξου υπασπιστή του Ιάγου, σκοτώνει, τυφλωμένος απ’ τη ζήλεια, τη γυναίκα του Δυσδαιμόνα.
Ο «Οθέλλος» γράφτηκε περίπου το 1603,την ίδια εποχή με τα άλλα έργα του Σαίξπηρ: Άμλετ, Μάκβεθ και Βασιλιάς Ληρ και δημοσιεύτηκε το 1622.
Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση-διασκευή: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή, κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου, μουσική: Δημήτρης Μαραμής, φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, κινησιολογική επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου, βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Στυλιανέση, οργάνωση παράστασης: Βαρβάρα Μερτύρη, οργάνωση περιοδείας: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παίζουν ακόμη οι ηθοποιοί: Ηλίας Πετροπουλέας, Γιώργος Ψυχογιός, Γιάννης Κοτσαρίνης, Στάθης,Παναγιωτίδης Μιχάλης Σάκκουλης, Νίκος Μιχάκος, Δομνίκη Μητροπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου, Γιάννης Μυλωνάς, Τραϊάνα Ανανία.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass