ΣΤΗN ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ

Αύριο η συναυλία των «Golfo»

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2011 20:37 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:25
Το μουσικό σχήμα «Golfo» θα δώσει συναυλία αύριο Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Βυζαντινό ναό της Παναγίας Κονταριώτισσας.
Οι «Golfo» είναι μία φωνητική ομάδα 10 νέων μουσικών που διασκευάζουν δημοτικά τραγούδια από την Ελλάδα, τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία κ.ά.) και διαφόρων χωρών της Μεσογείου (Ισπανία, Τουρκία, Κάτω Ιταλία, κ.ά.) και τα αποδίδουν φωνητικά με τη συνοδεία ποικίλων παραδοσιακών οργάνων. Συναντήθηκαν στους κόλπους του Μουσικού Πολύτροπου, της μουσικοθεατρικής ομάδας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. με επικεφαλής τον καθηγητή Γιάννη Καϊμάκη. Η αγάπη τους για το ομαδικό τραγούδι, το μοίρασμα και η αλληλεγγύη που εμπνέει, τους έδεσε και έγιναν μια παρέα που θέλει να μεταδίδει το κέφι της μέσα από το τραγούδι σε κάθε περίσταση. Αποτελούνται από 7 γυναικείες και 3 ανδρικές φωνές. Πρόσφατα ηχογράφησαν το πρώτο δείγμα δουλειάς τους, μέρος της οποίας παρουσίασαν στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Η παράσταση στο Φεστιβάλ Ολύμπου στις 15 Αυγούστου θα αποτελέσει ένα ταξίδι στην παράδοση με κύριο μέσο τη χρήση πολυφωνικής ενορχήστρωσης σε συνοδεία ποικίλων παραδοσιακών κρουστών οργάνων όπως τουμπέκ, μπεντίρ, καχόν (ισπανικό κρουστό) κ.ά.) αλλά και μελωδικών οργάνων (κιθάρα, βιολί, νέι κ.ά.). Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass