ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2011 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:28
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Γουργιώτη
Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αγιάς «Χρυσαλλίδα» από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς και τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».
Σε δελτίο Τύπου από τους διοργανωτές αναφέρεται «Ζούμε ως χώρα δύσκολους καιρούς. Μέσα στο ζοφερό τοπίο, που διαμορφώνουν οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες, προσπαθούμε να κρατηθούμε από τα λίγα πράγματα που μας ενώνουν ως λαό. Το σημαντικότερο απ’ όλα, αυτό που ενώνει όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κομματικές, ή πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις, είναι η αγάπη για τη χώρα μας. Ο βασικός παράγοντας που μπορεί να κρατήσει ζωντανή αυτή την αγάπη μας για την Ελλάδα είναι ο πολιτισμός. Οι διεθνείς ανακατατάξεις έρχονται και παρέρχονται. Αν χαθεί, όμως, η επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά, τότε θα ηττηθούμε και σαν λαός, και σαν έθνος και σαν κοινωνία. Τιμούμε, λοιπόν, εφέτος τα 100 χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη. Του ποιητή που, όπως λέει κι ο ίδιος, «της πατρίδας του ομοιώθηκε». Του ποιητή που ύμνησε οτιδήποτε ελληνικό, που ανέκραξε για την πατρίδα μας «Άξιον Εστί», του ποιητή που προσέπεσε ικέτης στον «ήλιο της δικαιοσύνης» ζητώντας ένα τόσο απλό, μα συνάμα τόσο σημαντικό πράγμα, να μην λησμονήσει τη χώρα μας. Τιμούμε τον ποιητή που ύμνησε τον Έρωτα, το Αιγαίο και το γλαυκό του ουρανού της πατρίδας μας, με μια ταπεινή αναφορά στο έργο του».
Εισήγηση στο έργο του και φιλολογική επιμέλεια: Οδυσσέας Β. Τσιντζιράκος. Μελοποιημένα ποιήματά του θα ερμηνευτούν από τις καθηγήτριες της Μουσικής Σχολής Δήμου Αγιάς Σοφία Δαμαλά (πιάνο) και Άννα Αστρουλάκη (τραγούδι) και τη μαθήτρια Αφροδίτη Παλόδη (τραγούδι). Αποσπάσματα από το έργο του θα απαγγείλουν μέλη της Θεατρικής Ομάδας του «Μιλτιάδη Δάλλα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass