ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ξεκινούν τα θερινά δρώμενα στο Δήμο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2011 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:28
Μία πανδαισία πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνουν τα «Θερινά Δρώμενα 2011» του Δήμου Κιλελέρ, που διοργανώνονται για 17η συνεχή χρονιά και αποτελούν παράδοση για την περιοχή, την οποία συνεχίζει με επιτυχία ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου.
Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει δράσεις που θα ικανοποιήσουν όλες τις ηλικίες, συνιστώντας μία πραγματική όαση πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Μέσα από τα «Θερινά Δρώμενα 2011» οι δημότες του Δήμου Κιλελέρ θα βιώσουν τις συγκινήσεις που προσφέρει το θέατρο, η μουσική, ο χορός, η καλλιτεχνική δημιουργία έχοντας την ευκαιρία να μετάσχουν ενεργά στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και να διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα «Θερινά Δρώμενα 2011» είναι το ακόλουθο:
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ
* Δημοτική χορωδία Αγιάς.
 Χορωδιακή Διδασκαλία Αλέξανδρος Σανδίκης, συνοδεία πιάνου Ευγενία Μαμανού, σε έργα Ελλήνων συνθετών.
* Χορωδία παραδοσιακής Μουσικής Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δ. Κιλελέρ με θέμα: «Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι» υπό τη Διεύθυνση του κ. Απ. Παπαγεωργίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΝΑΝΤΕΡΗΣ
 Μουσική βραδιά με Παραδοσιακή ορχήστρα.
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ Μ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ
14ο πανελλήνιο αντάμωμα Μοναστηριωτών σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Μ. Μοναστηρίου.
Ώρα 8:30 μ.μ. Προσέλευση κοινού, χαιρετισμοί επισήμων, απονομή αναμνηστικών.
Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα:
Μεγ. Μοναστηρίου Δ.Κιλελέρ, Μικρού Μοναστηρίου Θεσ/νίκης, Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας, Τρικάλων Ημαθίας, και Παλαιάς Πέλλας Ημαθίας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΡΥΩΝ:
* Παραδοσιακοί χοροί με τα τμήματα: - Μορφωτικού Συλλόγου Μεγ.Μοναστηρίου Δ. Κιλελέρ.
- Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δ. Κιλελέρ(Δημ. Ενότητα Νίκαιας).
* Παραδοσιακή βραδιά και γλέντι στην πλατεία από συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής.
 * Παράλληλα τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν παιχνιδιάρικα ψαράκια με χαρτόνι, φελιζόλ, και βότσαλα από τη θάλασσα. (Παιδικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Α CAPPELLA»).
ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ώρα 7:30 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ
 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ φτιάχνω παιχνιδιάρικα ψαράκια με χαρτόνι, φελιζόλ, και βότσαλα από τη θάλασσα. (Παιδικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Α CAPPELLA»).
 Ώρα 9:00 μ.μ. Παράσταση Καραγκιόζη με κλασικά έργα του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας» Θέατρο Σκιών Θάνου Καλιάκη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΗΣ
 Παράσταση Καραγκιόζη με κλασικά έργα του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας». Θέατρο Σκιών Θάνου Καλιάκη.
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 Παράσταση Καραγκιόζη με κλασικά έργα του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας» . Θέατρο Σκιών Θάνου Καλιάκη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
 Παράσταση Καραγκιόζη με κλασικά έργα του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας». Θέατρο Σκιών Θάνου Καλιάκη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΕΛΕΡ ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ
* Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα: - Οργανισμός Πολ.ιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δ. Κιλελέρ (Δημοτική Ενότητα Νίκαιας ) παιδικά, γυναικών,
- Συλλόγου Γονέων Δημ. Σχολείου Κιλελέρ, - Πολ. Συλλόγου «Το Ντένισκο» Καλαμακίου, - Εθνογραφικής Ομάδας του Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης Καισάρειας Κοζάνης.
* Παραδοσιακή βραδιά και γλέντι στην πλατεία από συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής.
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
-Η Θεατρική Ομάδα Μαυροβουνίου θα παρουσιάσει την παράσταση «Υπηρέτης για κλάματα». Πρόκειται για μια κωμωδία στην οποία ένας πονηρός υπηρέτης πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος. Το έργο είναι προσαρμοσμένο σε απλές καθημερινές εικόνες της περιοχής μας και με την ιδιαίτερη γλώσσα κάνει το θεατή να απολαύσει μια ευχάριστη κωμωδία. Παίζουν : Τασιάκος Ευάγγελος, Καραντάνας Χρήστος, Αθανασίου Δημήτρης, Ζαφειρίου Κώστας, Νοτόπουλος Γιώργος, Μακρίδου Μαρίνα, Καραντάνα Σίσσυ, Αλευρά Σία.
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ
Παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα: - Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δ. Κιλελέρ (Δημ. Ενότητα Νίκαιας), - Πολ. Συλλόγου Γλαύκης.
 - Μορφωτικού Συλλόγου Καρδιάς Πτολεμαΐδας.
 - Μορφωτικού Συλλόγου Βελβεντού Κοζάνης.
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΑΠΠΕΙΟΥ
 Παράσταση Καραγκιόζη με κλασικά έργα του Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας». Θέατρο Σκιών Θάνου Καλιάκη.
ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 9:00 μ.μ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Η Θεατρική Ομάδα Νίκαιας ανεβάζει τη μαύρη κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου «Μπαμπά... μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσιούλη.
ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Ή ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ
«Μια εμβληματική μορφή της κοινωνίας των Γαργαλιάνων ο γνωστός κτηματίας και πολιτευτής Φάνης Καραβάς απεβίωσε εντελώς ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς. Το πέπλο του μυστηρίου, ωστόσο, καλύπτει το γεγονός της εξαφάνισης του συμπαθούς αρχαιολόγου και στενού φίλου του τεθνεώτος Χρήστου Αγγελίδη. Γιατί άραγε σταμάτησαν οι εργασίες της ανασκαφής του ξακουστού Κούρου των Γαργαλιάνων; Κόπηκαν οι πιστώσεις; Κωλυσιεργεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία; Ή κάτι άλλο συμβαίνει που δεν το γνωρίζουμε;
Παίρνουν μέρος με σειρά εμφάνισης οι ερασιτέχνες: Γιώργος Μπόζαρλης, Γιώργος Νταφούλης, Ελένη Κυράτσα, Δημήτρης Κατσαούνης, Γεωργία Ράπτη, Ξένια Τσιγάρα, Γιώργος Παπαχρήστος , Αφροδίτη Ξυνοπούλου, Θανάσης Μπακαλούλης, Κατερίνα Χατζημαρκάκη, Μάριος Φαναράκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πατρούλα Χριστοδούλου.
Μουσική επιμέλεια: Τσιωνάς Αλέξανδρος και Τζούλη Μπούμπη.
Επιμέλεια κίνησης: Φαίη Σούκου.
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Κυράτσα Ελένη.
Φωτογραφία: Αθανασίου Μαρία.
Σκηνικά: Χονδρονάσιος Ιωάννης.
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ώρα 7:30 μ.μ. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ φτιάχνω παιχνιδιάρικα ψαράκια με χαρτόνι, φελιζόλ, και βότσαλα από τη θάλασσα (Παιδικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Α CAPPELLA»).
Ώρα 9:00 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Α΄ μέρος
Παιδική χορωδία (Φυτώριο).
Τραγούδια από τα έργα: «Λιλιπούπολη» (σε μουσική Ν. Κυπουργού, Δ. Μαραγκόπουλου και Λ. Πλάτωνος) και «Χάρτινο καράβι» (σε μουσική του Ν. Μαυρουδή).
Διδ/λία – Δ/νση χορωδίας: Τσιούκα Ε.
Β΄ μέρος
Μαθητική ορχήστρα
Soundtracks ταινιών
Διδ/λία – Δ/νση ορχήστρας: Καμπούρης Μ.
Γ΄ μέρος
Παιδική χορωδία
Τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι
Διδ/λία – Δ/νση χορωδίας: Τσιούκα Ε.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσουν:
* Έκθεση λαογραφικού υλικού την Κυριακή 28 Αυγούστου από 7 έως 11 μ.μ. στον 1ο όροφο του Κοινοτικού καταστήματος Ν.Καρυών και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου από 8 έως 11 μ.μ. στο λαογραφικό μουσείο Γυναικών Κιλελέρ.
*Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών με έργα μαθητών του εργαστηρίου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και έκθεση κοσμημάτων με έργα μαθητών του τμήματος κατασκευής κοσμημάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας από Τρίτη 6 έως Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από 7 έως 9 μ.μ.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass