ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Η τέχνη του χορού

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2011 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:28
Από σήμερα Δευτέρα έως και τις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού στη Λάρισα, καθώς και η προετοιμασία των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τις Ανώτερες Σχολές Χορού. Σημειώνεται ότι μπορούν να συμμετέχουν όσοι είναι άνω των 12 ετών.
Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στη Σκηνή Μπαλέτου, στο «Μύλο του Παπά» (Γεωργιάδου 53, Λάρισα).
Από τη Σχολή έχουν κληθεί να διδάξουν προσωπικότητες διεθνούς κύρους της τέχνης του χορού.
Συγκεκριμένα, κλασικό χορό θα διδάξουν η κ. Μιλένα Συμεώνοβα (Βουλγαρία), και ο κ. Γκες Μίχωφ, Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και της Ανώτερης Σχολής Χορού. Σύγχρονο χορό θα διδάξει η κ. Ρουμιάνα Μάρκοβα (Βουλγαρία).
 
Λίγα λόγια για τους δασκάλους των σεμιναρίων:
Ι. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
Η Μιλένα Συμεώνοβα τέλειωσε την Ακαδημία Μπαλέτου VAGANOVA της Πετρούπολης με δασκάλα τη Νατάλια Ντουντίνσκα.
Ως πρώτη σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Σόφιας ερμήνευσε κορυφαίους ρόλους σε μεγάλα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου: «Ζιζέλ», «Λίμνη των Κύκνων», «Δον Κιχώτης», «Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης» και άλλα. Έχει εμφανιστεί στα μεγάλα Θέατρα της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Αιγύπτου, της Ταϊβάν, της Κορέας.
Έχει λάβει μετάλλιο, δύο φορές στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού της Βάρνας (1980, 1983) και δύο φορές σε Διεθνή Διαγωνισμό Χορού της Ιαπωνίας (1980, 1987).
Αυτή την περίοδο διδάσκει κλασικό χορό στην Όπερα και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας.
Ο Γκες Μίχωφ γεννήθηκε στη Βουλγαρία. Σπούδασε κλασικό χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας με τις σπουδαίες δασκάλες Βαλτατσέεβα και Μπαλάμπινα. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας. Στην Ελβετία μετεκπαιδεύτηκε στο σύγχρονο χορό και στη jazz με δασκάλους τους Alain Bernar και Μίσα Μπεργκέζε.
Στο Μπαλέτο Arabesque της Σόφιας υπήρξε πρώτος σολίστ. To 1983 ξεκίνησε την εκπαιδευτική του καριέρα στην Ελλάδα. Από το 1990 είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας. Επίσης είναι Διευθυντής στην Ανώτερη Σχολή Χορού της Δ,Ε.Τ.ΠΟ.Λ. που ιδρύθηκε το 1997.
Το 1997 δημιούργησε το Θεσσαλικό Μπαλέτο (www.thessalyballet.gr)
Ήταν ο δάσκαλος των χορευτριών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 8ο GRAND PRIX EUROVISION 1999, Λυών (Μαρία Μπούμπουλη), στο 9ο GRAND PRIX EUROVISION 2001, Λονδίνο (Όλγα Τσιμούρτα, Τίνα Νασίκα), στο 10ο GRAND PRIX EUROVISION 2003, Άμστερνταμ (Ελενίνα Νικολάου ) και πολλών άλλων με εξαιρετικές διακρίσεις σε αναγνωρισμένους διεθνείς και ελληνικούς έγκυρους διαγωνισμούς.
Σήμερα είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας, Διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Χορού Λάρισας, μέλος του INTERNATIONAL DANCE COUNCIL - CID (Διεθνές Συμβούλιο Χορού), χορογράφος και καθηγητής χορού.
ΙΙ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
Η Ρουμιάνα Μάρκοβα έχει αποφοιτήσει από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Σόφιας. Το 1977 έλαβε μάστερ στο Ballet Directing και μπάτσελορ στην Παιδαγωγική Μπαλέτου.
Έχει συμμετέχει και εξειδικευθεί σε πολλές Ακαδημίες Χορού όπως η θερινή ακαδημία «Paluka Schule», στη Δρέσδη της Γερμανίας, η Διεθνής Ακαδημία της Βέρνης (Ελβετία), όπου ειδικεύθηκε στη τζαζ με καθηγητή τον Αλέν Μπερνάρ, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Μόσχας, παρακολούθησε master class στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και άλλα.
Υπήρξε πρίμα μπαλαρίνα στο Εθνικό Μπαλέτο της Σόφιας Arabesque. Ερμήνευσε μεγάλους ρόλους του κλασικού και νεοκλασσικού ρεπερτορίου
Ως χορεύτρια έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις. Το 1978 διακρίθηκε ως νικήτρια στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού στη Βάρνα και την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη νέα περφόρμερ από την εφημερίδα IZVESTIYA
Νεοκλασσικές και σύγχρονες χορογραφίες της έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα πολλών θεάτρων της Σόφιας.
Έχει σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία. Δίδαξε κλασικό και σύγχρονο χορό στην Κύπρο, στην Αυστρία, στις ΗΠΑ, σε θέατρα, σε Σχολές Καλών Τεχνών και σε άλλες πολλές Σχολές Χορού.
Κόστος σεμιναρίου:
Για το σεμινάριο κλασικού χορού: 120 ευρώ.
Για το σεμινάριο σύγχρονου χορού: 120 ευρώ.
Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα δύο (κλασικού και σύγχρονου): 180 ευρώ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass