ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤ.ΠΕΛΑΣΓΟΥ

Τα μυστικά του παραμυθά

Δημοσίευση: 14 Νοε 2011 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:35
 Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Λάρισας πραγματοποιεί αύριο στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου  (Τ. Λειβαδίτη 20) μία παραμυθιακή ημέρα με τον Δρ. Ιστορητή Στέλιο Πελασγό.
Συγκεκριμένα ο Στέλιος Πελασγός θα δώσει μια παράσταση αφήγησης και θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Τα μυστικά του παραμυθά». Θα αναδείξει τη συνεισφορά της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην πολλαπλή νοημοσύνη και στην παιδαγωγική μεθοδολογία της μαθητείας μέσα στην σχολική αίθουσα, όπως οι επιστήμες της εξελικτικής ψυχολογίας και εθνολογίας έχουν ερευνήσει.
Η παράσταση είναι ανοιχτή και απευθύνεται εκτός από τους φιλολόγους και σε όλους τους παιδαγωγούς, συγγραφείς, ψυχοθεραπευτές, καλλιτέχνες, γονείς, αλλά και όσους αγαπούν τις προφορικές ιστορίες.
 
Ο Στέλιος Πελασγός
Ο Στέλιος Πελασγός είναι ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας παραμυθάς. Εδώ και 20 χρόνια ξεκίνησε την αναβίωση της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην Ελλάδα. Ταξιδεύει όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις προφορικής αφήγησης για μεγάλους ή μικρούς και διδάσκοντας την αρχαία τέχνη του σε βιωματικά εργαστήρια (στα ελληνικά, αγγλικά ή γαλλικά). Οι παραστάσεις συνοδεύονται κατά κανόνα από ζωντανή μουσική.
Είναι διδάκτωρ παιδαγωγικής και έχει γράψει βιβλία για παιδιά, για μεγάλους, παιδαγωγικές μελέτες, στίχους τραγουδιών, θεατρικά έργα, σενάρια και συλλογές προφορικών μαρτυριών. Μεγάλο μέρος του έργου του διακονεί ευπαθείς ομάδες (πρώην χρήστες ουσιών, φυλακισμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, γέροντες και γερόντισσες).
Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου Κοζάνης και συνεργάτης διεθνών φεστιβάλ στη Γαλλία, τον Καναδά, την Ελβετία κ.α. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνεργάζεται τακτικά με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Το ερευνητικό και επιστημονικό του έργο εστιάζεται στις παιδαγωγικές και θεραπευτικές εφαρμογές της προφορικής παράδοσης.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.storytelling.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass