ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Χειροκροτήματα για τους Ποντίους της Ελασσόνας

Δημοσίευση: 19 Νοε 2011 20:52 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:38
 ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Το ιδιαίτερα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, που βρέθηκε στην επιτυχημένη εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού, στην Ελασσόνα, απέσπασαν τόσο η Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθέας Ολύμπου(σε διδασκαλία της κ. Ευθαλίας Γκόλτσιου), όσο και τα Χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας (με την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου κ. Σοφίας Κέλογλου – Κυριλλίδου), που έφεραν στη σκηνή του θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» αντιπροσωπευτικά «δείγματα» της πλούσιας ποντιακής παράδοσης. Χαρακτηριστική η συγκίνηση αρκετών από το ακροατήριο, που δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για αυτό που έβλεπαν και άκουγαν.
Η πρόσφατη εμφάνιση είχε να κάνει με την εκδήλωση με θέμα «Ενενήντα χρόνια μνήμης και πολιτισμού των Ποντίων στην Ελλάδα», που ήταν αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Ελασσόνας, και που την διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων επαρχίας Ελασσόνας.
Ομιλητής της βραδιάς ήταν ο κ. Βλάσης Αγτζίδης, διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης, που στάθηκε στον φοβερό ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και στις μνήμες που έρχονται έως και σήμερα.
Στην εκδήλωση της Ελασσόνας παρευρέθηκαν: ο νέος υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης κ. Αστ. Ροντούλης, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Χαρ. Τσιουβελακίδης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Αθαν. Ζιώγας, ο δημοτ. σύμβουλος κ. Ν. Γάτσας, ιερείς, ο πρόεδρος του Δικτύου Συλλόγων «Περραιβία» κ. Κων. Σκριάπας, ο πρ. δήμαρχος κ. Πέτρος Χατζήνας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας κ. Κων. Κυριλλίδης και το Δ.Σ. της Ένωσης, εκπρόσωποι φορέων, ο Κομοτηναίος επιχειρηματίας κ. Δημ. Ζαμανάκος, «απόδημοι» Πόντιοι της διασποράς, κ.ά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass