ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Χριστουγεννιάτικη μαγεία για όλους…

*Στις 14 Δεκέμβρη ανάβει το Δέντρο και το Καράβι

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2011 1:00 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:42
 Της Νατάσας Πολυγένη
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου η Λάρισα θα λάμψει. Η πόλη θα μπει και επίσημα σε γιορτινή τροχιά με την καθιερωμένη «Γιορτή των Αστεριών», όπου ο δήμαρχος Λαρισαίων θα ανάψει τα φώτα του «Χριστουγεννιάτικου Καραβιού», που «σαλπάρει» με τις ευχές όλων για το ταξίδι των εορτών αλλά και του δέντρου που ήδη στολίζει την Κεντρική πλατεία της πόλης.
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες ο Δήμος Λαρισαίων ετοίμασε και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν το νέο έτος... γιατί πολύ απλά όλοι το έχουμε ανάγκη. «Έχουμε ανάγκη να διασκεδάσουμε. Έχουμε ανάγκη να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας» τόνισε με έμφαση ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί για την ανακοίνωση του προγράμματος των εκδηλώσεων. Πλαισιωμένος από τους συνεργάτες τους, τη σύμβουλο κ. Β. Οικονόμου, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Μ. Τσακίρη και τον αντιδήμαρχο κ. Σπ. Μπαρμπούτη, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι ανάγκη πλέον ο δήμος να στηρίξει τόσο τους κατοίκους όσο και τους εμπόρους της πόλης προκειμένου έστω και για λίγες ημέρες να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας. «Διοργανώνουμε εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ξεχάσουν για λίγο τις σκοτούρες και να χαρούν τις γιορτές δίχως οικονομικό κόστος» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Το πρόγραμμα είναι ήδη έτοιμο... Η Γιορτή των Αστεριών, η έναρξη του 12ου Παραδοσιακού Χωριού αλλά και οι λαμπερές εκδηλώσεις για την υποδοχή του Νέου Έτους ξεχωρίζουν. Ειδικότερα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Ταχυδρομείου υπό τα γιορτινά παιανίσματα της φιλαρμονικής του ΔΩΛ θα ανάψουν τα φώτα στο «Χριστουγεννιάτικο Καράβι» ενώ στις 9 το βράδυ θα ξεκινήσει η Γιορτή των Αστεριών στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου ο δήμαρχος θα ανάψει τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Τον βραδινό χριστουγεννιάτικο ουρανό θα φωτίσουν χιλιάδες πυροτεχνήματα. Ακολουθεί μεγάλο εορταστικό πρόγραμμα με τους, Ελένη Δήμου και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
*Νεράιδα (μικρός Προφήτης Ηλίας), 5 το απόγευμα
«Παραδοσιακά και μοντέρνα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά »
Μαθητές από τα τμήματα χορού των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς και τραγούδια των Χριστουγέννων.
Στους εικαστικούς πάγκους, που θα υπάρχουν στο χώρο της εκδήλωσης οι μικροί καλλιτέχνες με την επίβλεψη των δασκάλων των εικαστικών τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. θα ζωντανέψουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την κατασκευή χριστουγεννιάτικου δέντρου πάνω σε μολύβι. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Περιοχής).
 Οι ίδιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στη Γιάννουλη στις 11 το πρωί, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στη πλατεία της Τερψιθέας, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στη πλατεία Αγίου Θωμά, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο προαύλιο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοιλάδας, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11π.μ. στην πλατεία στο Ελευθεραί, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Χαραυγής και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου στις 11π.μ. στην πλατεία Φαλάνης.
*Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου επίσης θα πραγματοποιηθεί ο 9ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου «Τύρναβος –Λάρισα» στις 11 το πρωί που θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και ο τερματισμός θα γίνει στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
*Στο ΔΩΛ στις 7 μ.μ. θα δώσουν συναυλία με έργα Corelli, Pachelbel και Bartok, οι σπουδαστές των τάξεων βιολιού Αρ. Θεοχαροπούλου, Δημ. Καραμανώλη και βιόλας Γ. Σκίμπα θα εμφανιστούν σε ένα σύνολο εγχόρδων. Είσοδος ελεύθερη.
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Στο ΔΩΛ (στην αίθουσα Ηβη Βοζαλή-Βαρνά) στις 5 μ.μ. οι σπουδαστές των τάξεων κλαρινέτου Στ. Κοτρώτσιου, όμποε Δημ. Χατζούλη, φλάουτου Τ. Τσιαρδάκα και φαγκότου Εύης Αποστολίδου- Καραμανώλη παρουσιάζουν έργα Bach,Purcell και άλλων, σε συνδυασμούς κουαρτέτων, ντουέτων κ.α. Στο πιάνο συνοδεύει η Ιωάννα Σιοπούδη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 5 το απόγευμα θα γίνει η Τελετή έναρξης του 12ου Παραδοσιακού Χωριού. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10.00–13.00 π.μ και 17.30–21.00.
Στον ίδιο χώρο μαθητές από τα τμήματα χορού των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια των Χριστουγέννων. Επίσης θα υπάρχουν εικαστικοί πάγκοι όπου τα παιδιά με την επίβλεψη των δασκάλων των εικαστικών τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. θα ζωντανέψουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάλτσας για να γεμίσει με δώρα.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 8.30 μ.μ. στο ΔΩΛ χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα προσφέρει η μαθητική ορχήστρα «Μανώλης Καλομοίρης» ενώ η «Δημήτρης Μητρόπουλος» θα συνοδεύσει μικρούς ταλαντούχους σολίστες σε έργα Mozart, Beethoven, καθώς και σπουδαστές φωνητικής της τάξης της Β. Ποζίδου σε αποσπάσματα από οπερέτες και μιούζικαλ, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Στο ΔΩΛ (αίθουσα Η. Βοζαλή) στις 6 μ.μ. οι σπουδαστές των τάξεων βιολιού της Παν. Στεφανοπούλου και πιάνου της Ιωάννας Σιοπούδη συμπράττουν σε μια συναυλία κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
-Στη Νέα Πολιτεία (Κλειστό γυμναστήριο 42ου Δημοτικού Σχολείου) στις 7 το απόγευμα από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Πολιτείας «Οι Αμυγδαλιές» θα πραγματοποιηθούν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με κατασκευές και χειροτεχνίες, καθώς και θεατρικό δρώμενο με το έργο «Γιατί δεν άναψε το Δένδρο της Πρωτοχρονιάς;»
-Στο ΔΩΛ στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής και της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δ. Καρβούνη, που πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
 Στην Κεντρική πλατεία στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης 12ου Παραδοσιακού Χωριού «Γυναίκα και Παράδοση». Την τελετή λήξης της λειτουργίας του Παραδοσιακού Χωριού θα πλαισιώσουν χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. με χορούς και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές στους υπαίθριους πάγκους.
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-Στο «Χατζηγιάννειο» στις 5 μ.μ. μεγάλο χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι όπου μεταξύ άλλων θα διεξαχθεί και ο διαγωνισμός χριστουγεννιάτικης κάρτας.
-Στο ΔΩΛ στις 8.30 μ.μ. φιλανθρωπική συναυλία «Τα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά».
-Στο Θέατρο του Μύλου στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Ο γάμος» με μειωμένο εισιτήριο (10 ευρώ) για το κοινό. Η παράσταση θα δοθεί επίσης την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα.
ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Από τις 12 το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων «περπατάει» στο κέντρο της πόλης σκορπίζοντας ήχους και νότες. Οι εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου ξεκινάνε στις 10.30 το βράδυ στην Κεντρική πλατεία με την ορχήστρα του Ντ. Καραποστόλου.
Στις 11:55 το βράδυ θα γίνει ο χαιρετισμός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τη νέα χρονιά από το δήμαρχο Λαρισαίων Κωνσταντίνο Τζανακούλη. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων. Τον βραδινό πρωτοχρονιάτικο ουρανό της πόλης μας θα φωτίσουν χιλιάδες πυροτεχνήματα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass