ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ένα Παραδοσιακό Χωριό μέσα στην πόλη

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2011 21:36 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:45
 Της Νατάσας Πολυγένη
Σε λίγες μέρες από σήμερα η Κεντρική πλατεία της Λάρισας θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο. Τα σπιτάκια του παραδοσιακού χωριού θα πάρουν και πάλι τη θέση τους έτοιμα να υποδεχτούν και πάλι τους Λαρισαίους αλλά και όλους τους επισκέπτες που θα βρεθούν τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου στην πόλη. Ξύλινα σπιτάκια που για λίγες ημέρες θα στεγάσουν παραδοσιακά προϊόντα αλλά και πολιτιστικά αγαθά από τους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς, τοπικές ενώσεις και πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον.
Ο θεσμός του παραδοσιακού χωριού ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια και από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από τον κόσμο. Η αθρόα προσέλευση των επισκεπτών επέβαλε την επανάληψή του και έτσι καθιερώθηκε να ανοίγει τις πόρτες του, δύο φορές το χρόνο, κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα. Ο Δήμος Λαρισαίων πήρε την πρωτοβουλία με στόχο να προβάλλει και να ενισχύσει την προσπάθεια των συλλόγων της περιοχής, δίνοντάς του, ταυτόχρονα τη δυνατότητα να προωθήσουν τα προϊόντα τους στον κόσμο. Βασική προϋπόθεση όμως από την αρχή, ήταν στα σπιτάκια-περίπτερα του παραδοσιακού χωριού να τοποθετούνται προϊόντα που παρασκευάζονται με αγνά υλικά δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν όχι απλά κάτι διαφορετικό, αλλά κάτι πραγματικό σπιτικό. Έτσι και έγινε. Παραδοσιακές θεσσαλικές πίτες, γλυκά του κουταλιού, γλυκά του ταψιού, σπιτικά λικέρ, τσουρέκια, κουραμπιέδες και μελομακάρονα «παρέλασαν» από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Φέτος όμως, το Παραδοσιακό Χωριό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ η στήριξη των συλλόγων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής αφού για να επιβιώσουν, πρέπει να μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους.
Την τρέχουσα περίοδο θα ξεκινήσει τη λειτουργία την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του. Στο 12ο Παραδοσιακό χωριό συμμετέχουν ο Ανθρωπιστικός Περιβαλλοντικός «Φιλότης», ο Συνεταιρισμός Γυναικών Αιγάνης «Ολύμπιες Δημιουργίες», ο Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου, ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γιάννουλης «Η Τροφός», ο Σύλλογος Γυναικών Ευϊδρίου «Μελίνα», ο Αγροτικός Μεταποιητικός Συνεταιρισμός Γυναικών Λιβαδίου, ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Γόννων «Αντιγονίδες», ο Σύλλογος Γυναικών Μελιβοίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Ελευθερών, το 4ο Σύστημα Δασοπροσκόπων «Τοπική Εφορία Προσκόπων», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής, το 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας, το ΘΕΨΥΠΑ και το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass