«Ο Γάμος» αύριο βράδυ στο «Θέατρο του Μύλου»

* Την παράσταση απόψε στις 9 μ.μ. θα παρακολουθήσουν δωρεάν μαθητές και καθηγητές

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2011 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:47
 Ένα έργο εμβληματικό, μία από τις κορυφαίες στιγμές του «Θεσσαλικού Θεάτρου» χαρακτήρισε τη νέα παράσταση που κάνει πρεμιέρα αύριο βράδυ στις 9 μ.μ. στο «Θέατρο του Μύλου» ο καλλιτεχνικός διευθυντής Κώστας Τσιάνος στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου παρουσία ολόκληρου του πολυμελούς θιάσου.
Ο «Γάμος» της Βάσας Σολωμού- Ξανθάκη σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του «Θεσσαλικού Θεάτρου» μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.
Το έργο χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς θεάτρου ως εθνικό γεγονός, μία παράσταση που γυρνά το θεατή στις βασικές του αξίες, που εξυμνεί τη γυναίκα, τη μητέρα.
Μιλώντας χθες ο Κώστας Τσιάνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το έργο αυτό σημαίνει επιστροφή στα δικά μας, στον τόπο μας. Στις πρωταρχικές αξίες που έρχονται από τα βάθη του χρόνου. Στην πανάρχαια καταγωγή μας, εκεί που η ματιά μας κοιτά αχόρταγα τον κάμπο, τις κορυφογραμμές των βουνών και το θάμπος τ’ ουρανού.
Εμείς ξαναγυρίζουμε μετά από 17 χρόνια στον συγκλονιστικό «Γάμο» της έξοχης Βάσας Σολωμού – Ξανθάκη. Στην παράσταση που θεωρήθηκε σαν «ένα συνταρακτικό και εθνικό γεγονός».
Σαν «ένα από τα σημαντικότερα σκηνικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων». «Ένας σταθμός του ελληνικού θεάτρου».
Το έργο που με τη δύναμη της αλήθειας, τον μεστό διαυγή λόγο και την κατάθεση μιας απέραντης ευαισθησίας φθάνει σε υψηλά ποιητικά επίπεδα.
Να ξαναγνωρίσουμε την κεντρική ηρωίδα, τη Λενάκη, μια απλή χωρική γυναίκα που γίνεται σύμβολο της Ελληνίδας μάνας, μέσα από το υπέρτατο χρέος της, προς τις πρωταρχικές αξίες της ζωής».
Ο «Γάμος» πρόσθεσε ακόμη ο κ. Τσιάνος είναι σίγουρα μια αστείρευτη ιαματική πηγή, ικανή να ψηλώσει το νου και την καρδιά μας. Ευλογώ την ώρα που πρωτοδιάβασα το βιβλίο και μου γεννήθηκε η ιδέα να το διασκευάσω για το θέατρο, με την άδεια βεβαίως της αγαπημένης Βάσας και τη συμμετοχή της Άννας Βαγενά. Η παράσταση και η Άννα θριάμβευσαν τότε όπως και όλοι οι συντελεστές του έργου».
Τη νέα χρονιά του 2012 το «Θέατρο του Μύλου» γίνεται 20 χρονών κι εγώ πρόσθεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θ.Θ., μπαίνω στα 50 χρόνια που υπηρετώ το θέατρο. Το 1962 πρωτοπάτησα το θεατρικό σανίδι, αν και μαθητής ακόμα της Δραματικής Σχολής και μάλιστα στη μυθική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη του «Θεάτρου Τέχνης - Κάρολου Κουν», στο «Θέατρο των Εθνών» στο Παρίσι.
Τι πιο σπουδαίο να γιορτάσω αυτή τη χρυσή επέτειο με μια παράσταση που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες σκηνοθετικές μου καταθέσεις.
Για την παράσταση μίλησαν χθες και οι ηθοποιοί μεταξύ των οποίων η Ελένη Ουζουνίδου και η Γεωργία Γεωργόνη οι οποίες χαρακτήρισαν την παράσταση έργο τέχνης που αγγίζει την ψυχή του κάθε θεατή, ένα έργο που εξυμνεί τη γυναίκα, την ανθρώπινη φύση, την Ελληνίδα μάνα.
Ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το έργο αλλά και με τη συμμετοχή τους σε αυτό δήλωσαν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, ο Περικλής Καρακωνσταντόγλου, ο Στέργιος Νένες, η Μαίρη Σαουσοπούλου, η Πόπη Πελτεκοπούλου και γενικά όλος ο θίασος.
Στη χθεσινή παρουσίαση του έργου παρευρέθηκε και η πρόεδρος του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Μαρία Κοτάκου, η οποία ευχήθηκε και αυτή η παράσταση του Θεσσαλικού να έχει την ανάλογη επιτυχία.
Την κεντρική ηρωίδα της παράστασης ερμηνεύουν οι εξαιρετικές Ελένη Ουζουνίδου και σε νεαρή ηλικία η Γεωργία Γεωργόνη. Πρωταγωνιστούν ακόμη Περικλής Καρακωνσταντόγλου (Πατέρας), η Πόπη Πελτεκοπούλου (Θείτσα Βαγγελή), ο Στέργιος Νένες (Νικόλας), η Ζωή Μουκούλη (Αμαλία), η Μαίρη Σαουσοπούλου (Πεθερά), ο Βασίλης Γιαβρής (Μπάρμπα Τάσιος και Συμπέθερος), ο Γρηγόρης Ποιμενίδης (Κουρέας), η Δανάη Επιθυμιάδη (Τασία) και ο Άρης Λάσκος (Κλεάνθης, Κωνσταντής και γιατρός).
Ακόμη να σημειωθεί ότι θα συνεχιστούν οι παραστάσεις για το έργο «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» μετά τις γιορτές στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου για μαθητές σχολείων της πόλης.
Σοφία Ορφανιώτη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass