ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΝΕ EARTH»

Ανάβαση στο ψηλότερο βουνό για ένα πηγάδι νερό

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2011 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:58
Η «Οne Earth» είναι μία ελληνική οργάνωση διεθνούς αλληλεγγύης που ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την οργάνωση επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου, στις οποίες οι πληθυσμοί αντιμετωπίζουν απάνθρωπες συνθήκες καθημερινής επιβίωσης και στερούνται βασικά αγαθά όπως το νερό, την τροφή, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις υπηρεσίες υγείας.
Μία ομάδα εθελοντών κάνοντας πράξη το όραμα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, έναν κόσμο αλληλεγγύης, εδώ και οκτώ χρόνια εργάζεται για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας απ’ όπου και αν προέρχεται και πασχίζει να βοηθήσει ανθρώπους της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Η οργάνωση ξεκίνησε τη δράση της από το Βόλο και τα μέλη της οργανώνουν αποστολές και φωτογραφίζουν πρόσωπα, τοπία, περιοχές και τις φωτογραφίες αυτές τις εκθέτουν σε διάφορες πόλεις προκειμένου να διατεθούν τα έργα αυτά προς πώληση και τα έσοδα που θα προκύψουν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων των περιοχών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Το έργο που επιτελούν τα μέλη της οργάνωσης είναι ουσιαστικό και κυρίως αποτελεσματικό διότι δίνουν καίριες λύσεις και ανακούφιση σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Σε κάποιες από τις αποστολές στο Σουδάν και στο Ιράκ μετά την εισβολή εξασφάλισαν καθαρό νερό για χιλιάδες εκτοπισθέντες, στο Νίγηρα και την Μπουργκίνα Φάσο εξασφάλισαν τρόφιμα, εργαλεία και σπόρους στα θύματα της ξηρασίας, στην Αιθιοπία, στην Παλαιστίνη, στη Ζιμπάμπουε και αλλού η «One Earth» κτίζει σχολεία, υδραγωγεία, εκπαιδεύει τον πληθυσμό σε θέματα υγιεινής και υλοποιεί προγράμματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Η «Οne Earth» ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή της και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Γιάννης Γρηγορίου αυτή τη φορά οι εθελοντές θα ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής στο όρος Κιλιμάντζαρο για να βοηθήσουν στην εξασφάλιση πόσιμου νερού στο χωριό Kasani στην Κένυα για τις υδρευτικές ανάγκες 3 χιλιάδων κατοίκων.
Οι εθελοντές σημείωσε μέσω της οργάνωσης έχουν ως στόχο να επικοινωνήσουν με πολίτες του κόσμου που έχουν ανάγκη και να βοηθήσουν ώστε να γίνουν έργα για την ανάπτυξη περιοχών που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης.
Τα μέλη της οργάνωσης καλούν όποιον πολίτη της γης επιθυμεί να λάβει μέρος σε αυτή την ανθρωπιστική αποστολή.
Ενημερώνουν ότι το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 2.700 ευρώ από τα οποία τα 1.700 αφορούν στην κάλυψη των εξόδων της αποστολής (εισιτήρια, διαμονή, ανάβαση, κ.λπ.) και το ποσό των 1000 ευρώ θα δοθεί ως χορηγία στην «One Earth» για το συγκεκριμένο σκοπό.
Η ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο θα πραγματοποιηθεί από Έλληνες, άνδρες και γυναίκες και έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιουλίου . Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού είναι 9 μέρες από τις οποίες οι 6 αφορούν αποκλειστικά στην ανάβαση στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου. Τα μέλη της αποστολής θα εκπαιδεύσουν και θα συνοδεύσουν στην κορυφή έμπειροι ορειβάτες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την ανάβαση στο βουνό και μια ημερήσια εκδρομή στο φημισμένο πάρκο άγριας ζωής της Arusha.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την αποστολή μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ. 6945-704157 και 24210 23231.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass