Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΙΤΣΩΝ

Τιμά το έργο του Χρ. Τζεζαϊρλίδη

* Η «Ε» θα εκδώσει λεύκωμα με τα σκίτσα

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2011 1:53 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:04
 Το έργο ενός ανθρώπου, του Χρήστου Τζεζαϊρλίδη, του αείμνηστου σκιτσογράφου της «Ελευθερίας» τα σκίτσα του οποίου έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Λάρισα αλλά και στην εφημερίδα που σκιτσογραφούσε για πολλές δεκαετίες τιμά ο Δήμος Λαρισαίων.
Χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Κ.Τζανακούλης παρουσία της συζύγου του εκλιπόντος κ. Αναστασίας Τζεζαϊρλίδη και των δύο παιδιών του, της Βικτωρίας και του Μιχάλη, τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα τιμήσει το έργο και τη μνήμη του σκιτσογράφου με την έκθεση που διοργανώνει στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ.
Παράλληλα σημείωσε ο δήμαρχος η δημοτική αρχή θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σ’ έναν από τους δρόμους της Λάρισας.
Εκατόν σαράντα έξι σκίτσα, τα καλύτερα του σκιτσογράφου θα εκτίθενται από την ερχόμενη Δευτέρα στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας» στο δεύτερο όροφο του «Χατζηγιάννειου».
Ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης ευχαρίστησε την οικογένεια του καλλιτέχνη που παραχώρησε με χαρά τα έργα για τις ανάγκες της έκθεσης, καθώς και την κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, εκδότη- διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθερία» (στην οποία δημοσιεύονταν τα σκίτσα). Ο κ. Τζανακούλης είπε ακόμα ότι η απώλεια του Χρήστου Τζεζαϊρλίδη ήταν μεγάλη για τη Λάρισα, αλλά και τους ανθρώπους της πόλη. Ο Χρήστος, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, μας έκανε να κοιτούμε πάντα την τρίτη σελίδα της «Ελευθερίας» και να αναζητούμε το σκίτσο του, που το απολαμβάναμε έτσι κι αλλιώς, είτε ήταν υπέρ μας είτε κατά.
Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν και η εκδότης- διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθερία», κ. Δ. Δημητρακοπούλου, η οποία τόνισε ότι ο Χρήστος ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, αλλά κι ένας πολύτιμος συνεργάτης με τον οποίο όλοι στην εφημερίδα είχαν άψογη συνεργασία. Ήταν ένας άνθρωπος απλός που σκεφτόταν, νοιαζόταν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία. «Κάθε βράδυ ενημερωνόταν από τους συντάκτες για τα θέματα της επικαιρότητας και έστελνε το σκίτσο του με το οποίο έκανε μεν κριτική, αλλά πάντα με σεβασμό» είπε χαρακτηριστικά η κ. Δημητρακοπούλου και συνεχάρη το δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία, ενώ ανακοίνωσε ότι η εφημερίδα «Ελευθερία» ετοιμάζει την έκδοση ενός λευκώματος με τα σκίτσα του Χρήστου.
Από την πλευρά τους, η σύζυγος του Χρήστου Αναστασία καθώς και τα παιδιά του  ευχαρίστησαν το δήμαρχο για τη μεγάλη τιμή και δήλωσαν ευχάριστα αιφνιδιασμένοι από την ανακοίνωση του δημάρχου για την ονοματοδοσία του δρόμου.
Τέλος παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μ. Τσακίρης και ο αναπληρωτής δήμαρχος Σπ. Μπαρμπούτης.
Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass