ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΟΥΗΛ ΤΟ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Εγκαινιάζει το «Ένδυμα θεάτρου»

Δημοσίευση: 02 Απρ 2011 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:22
Την έκθεση με τίτλο «Ενδυμα θεάτρου» εγκαινιάζει απόψε στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρισας (ΟΥΗΛ) το Θεσσαλικό Θέατρο.
Πρόκειται για 150 ενδυμασίες που φορέθηκαν από ηθοποιούς που έπαιξαν σε διάφορες παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ κατά τη διάρκεια της τριανταπεντάχρονης πορείας του.
Μέσα από αυτές τις ενδυμασίες ουσιαστικά παρελαύνει η καλλιτεχνική πορεία του Θεσσαλικού Θεάτρου δείχνοντας την πολυποίκιλη δραστηριότητά του.
Τις φορεσιές σχεδίασαν κορυφαίοι Έλληνες ενδυματολόγοι με πρώτο τον Γιώργο Ζιάκα, ιδρυτικό μέλος του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Λάρισας. Επίσης εκτίθενται δημιουργίες της Ιωάννας Παπαντωνίου, της Ελένης Μανωλοπούλου, του Γιάννη Μετζικώφ, της Αφροδίτης Κουτσουδάκη, του Νίκου Γεωργιάδη, του Άγγελου Μέντη, του Χρήστου Μπρούφα, της Ελένης Στρούλια, του Φαίδωνα Πατρικαλάκι, της Έρσης Δρίνη κ.ά Πολλά από τα κοστούμια των τραγωδιών έχουν εκτεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου. (Κίνα, Αμερική, Αυστραλία, Ευρώπη, Αίγυπτο κ.α.).
Εκτός από τις ενδυμασίες των τραγωδιών(Ηλέκτρα, Ιφιγένεια εν Ταύροις , Χοηφόρες, Φιλοκτήτης, Προμηθέας Δεσμώτης, Ελένη, Ιφιγένεια εν Αυλίδι.), θα εκτεθούν και όσες δημιουργήθηκαν για έργα του Γκολντόνι (Καφενείο, Φίλος όχι αστεία), Μολιέρου (Φιλάργυρος), Σαίξπηρ (Χειμωνιάτικο Παραμύθι), Φεϋντώ, Ξενόπουλος, Λόρκα, Πρίσλεϋ, Μπόστ, Μαριβώ, Ο΄Νήλ, Βάσας Σολωμού –Ξανθάκη(Γάμος) κ.α.
Τις φορεσιές θα πλαισιώσουν και εκατό μεγάλες φωτογραφίες καθώς και έπιπλα – αντίκες που πλαισίωναν τις παραστάσεις.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ποιητικά, θεατρικά και λογοτεχνικά αφιερώματα καθώς και μουσικές βραδιές με Λαρισαίους καλλιτέχνες.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass