ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Ο.Δ.Λ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο μαθητής πιο κοντά στο βιβλίο

Δημοσίευση: 05 Απρ 2011 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:23
Με την καθημερινή παρουσία σπουδαίων συγγραφέων θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης η εβδομάδα παιδικής λογοτεχνίας.
Ήδη από χθες με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών του νομού πραγματοποιείται σειρά συναντήσεων των συγγραφέων με τους μαθητές δημοτικών σχολείων του νομού.
Χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Π.Ο.Δ.Λ. κ. Μιχάλης Τσακίρης τόνισε ότι για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνεται η εβδομάδα παιδικής λογοτεχνίας με σκοπό να έρθουν οι μαθητές πιο κοντά στο βιβλίο και να γνωρίσουν τους δημιουργούς του.
Για έναν επιτυχημένο θεσμό που δίνει τη χαρά να γνωρίσουν τα παιδιά αξιόλογους συγγραφείς και να ταξιδέψουν νοερά μέσα από τα συγγράμματα τους έκανε λόγο ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου εκπαιδευτικών κ. Γιάννης Ζαρογιάννης.
Χθες τα παιδιά των 6ου, 1ου, 16ου δημοτικών σχολείων και των εκπαιδευτηρίων Δράκου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά- Ραμμοπούλου.
Όπως τόνισε η κ. Ραμμοπούλου λίγο νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου τα παιδιά μέσα από το αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο έρχονται σε επαφή με το χώρο της βιβλιοθήκης και κυρίως οικοδομούν μία δυνατή σχέση με το βιβλίο.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων των μαθητών των δημοτικών σχολείων γίνεται κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο χώρο της βιβλιοθήκης με αξιόλογους συγγραφείς.
Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:
Σήμερα θα συζητήσει με μαθητές σχολείων η συγγραφέας κ. Κ. Μουρίκη, αύριο η Γ. Νικολάου, την Πέμπτη η Ν. Σακκά – Νικολακοπούλου και την Παρασκευή η Λ. Βαρβαρούση.
Επίσης την ίδια μέρα τα παιδιά του νηπιαγωγείου «Λητώ» θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, δραματοποιώντας ιστορίες από το βιβλίο της κ. Κ. Μουρίκη «Γίνομαι καλύτερος με παραμύθια που σκίζουν». Τέλος το νηπιαγωγείο «ΛΗΤΩ» με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους θα δραματοποιήσουν επί σκηνής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το 1ο παραμύθι της σειράς «Ο Τελης ο τεμπέλης».
Σ.Ο.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass