ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Θεατρικές παραστάσεις νέων δημιουργών

Δημοσίευση: 05 Απρ 2011 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:23
Η θεατρική καρδιά της Ελλάδας θα χτυπά στη Λάρισα από τις 6 έως τις 17 Απριλίου καθώς ξεκινά στη σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου το Φεστιβάλ Θεάτρου Νέων Δημιουργών.
Πρόκειται για ένα θεσμό με εξαιρετική επιτυχία που πραγματοποιείται στη Λάρισα με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Κώστα Τσιάνου.
Χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο κ. Τσιάνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι με τις επιλογές των φετινών θεατρικών σχημάτων το θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας θα έχει την ευκαιρία να δει παραστάσεις νέων δημιουργών, νέων τάσεων στη θεατρική πραγματικότητα που παρουσιάστηκαν σε αρκετά θέατρα ανά την Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία.
Για παράθυρο προβολής δουλειάς νέων καλλιτεχνών έκανε λόγο από τη πλευρά της η πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Μαρία Κοτάκου, προσθέτοντας ότι στο φεστιβάλ που ξεκινά αύριο Τετάρτη οι νέοι καλλιτέχνες από τη μία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και από την άλλη το κοινό της Λάρισας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της θεατρικής δημιουργίας. Στο πλαίσιο ενός θεσμού που καταξιώνεται από τις σημαντικές συμμετοχές και που, χρόνο με το χρόνο, διευρύνει την εμβέλεια και το κύρος του.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:
Η «Εταιρεία Πολιτισμού- anagnosis», αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου και την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 6 μ.μ. και στις 9 μ.μ., θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη.
Πρόκειται για το αυτοβιογραφικό «Ταξείδιον» που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας το 1861 στην ηλικία των δέκα χρόνων, πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη παραγιός σ' ένα σκληρό και τυραννικό ράφτη. Ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του στο ραφτάδικο, οι φόβοι και οι προσδοκίες του, η φαντασία του μικρού παιδιού, όταν μαθαίνει την ύστατη επιθυμία του παππού του, να ταξιδέψει μέσα στη νύχτα, πάνω σ ένα άλογο, για να του κλείσει τα μάτια, ενορχηστρώνονται με ποίηση, ρεαλισμό και στοχασμό, σε ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας.
Στη συνέχεια, την Παρασκευή 8 Απριλίου και το Σάββατο 9 Απριλίου στις 9 μ.μ., η «Εταιρεία Θεάτρου-Sforaris» θα παρουσιάσει την παράσταση «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες». Τη δραματουργική επεξεργασία και την σκηνοθεσία της παράστασης έκανε ο Γιάννης Καλαβριανός.
Η «Εταιρεία Θεάτρου-Pegouod» θα παρουσιάσει τη Κυριακή 10 Απριλίου σε μία μόνο παράσταση στις 9 μ.μ., το αριστούργημα του Αντον Τσέχοφ «Ο Γλάρος», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ξανθόπουλου.
Την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη 12 Απριλίου και την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 9 το βράδυ, η «Λυκόφως Α.Μ.Κ.Ε.», θα δώσει δύο παραστάσεις με το έργο «Η πέτρα της υπομονής» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.
Την Πέμπτη 14 Απριλίου και την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 9 μ.μ., το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Σλάβομιρ Μρόζεκ «Εμιγκρέδες».
Τέλος το Σάββατο 16 Απριλίου στις 9 μ.μ. και την Κυριακή 17 Απριλίου στις 7 το απόγευμα και στις 9.15 το βράδυ, θα παιχτεί η παράσταση «Εγώ ελπίζω να την βολέψω», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου.
Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο «Θέατρο του Μύλου» με γενική είσοδο 10 ευρώ.
 Σοφία Ορφανιώτη
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass