ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Π. ΛΑΛΕΖΑ

Πρεμιέρα για το φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο»

* Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2010 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:00
 Μουσική, χορός, θεατρικά και αθλητικά δρώμενα πλαισιώνουν το φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα το Αιγαίο» που ανοίγει τις πύλες του σήμερα με μία μεγάλη συναυλία με τραγούδια της θάλασσας μέσα από την παράδοση, στο Θέατρο Τεμπών. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τους αντινομάρχες κ. Ρένα Καραλαριώτου και Χρήστο Σιδερόπουλο.
Η αντινομάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου επισήμανε ότι λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου στις περσινές εκδηλώσεις αποφασίστηκε φέτος η διάρκεια των εκδηλώσεων να αυξηθεί και να γίνουν τετραήμερες αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη. Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι μια καλή ευκαιρία ο κόσμος να επισκεφθεί τα παράλια του νομού για να απολαύσει εκδηλώσεις ποιότητας για τις οποίες συνεργάστηκαν και οι τρεις παραλιακοί Δήμοι αλλά και οι φορείς και σύλλογοι πολιτισμού των περιοχών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ που είναι το προσεχές Σάββατο και αφορά στη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα. Από την πλευρά του ο αντινομάρχης κ. Χρήστος Σιδερόπουλος αναφέρθηκε στο αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις ενώ την ίδια ώρα σημείωσε ότι η Νομαρχία Λάρισας αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες της εποχής αποφάσισε η είσοδος να είναι δωρεάν ώστε να μπορούν όλοι να ψυχαγωγηθούν ποιοτικά απολαμβάνοντας παράλληλα τις ομορφιές των παραλίων του νομού.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην παράδοση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο των Τεμπών στο Ομόλιο σήμερα Πέμπτη στις 9 το βράδυ με τη συμμετοχή του καταξιωμένου ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών Παναγιώτη Λάλεζα. Στην συναυλία θα παρουσιαστούν από το γνωστό ερμηνευτή των δημοτικών τραγουδιών Παναγιώτη Λάλεζα, παραδοσιακά τραγούδια της θάλασσας όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τον ίδιο το λαό στο πέρασμα των αιώνων. Τον Παναγιώτη Λάλεζα θα πλαισιώνει καλλιτεχνική ομάδα την οποία αποτελούν οι τραγουδιστές: Βασίλης Σερμπέζης και Μανώλης Κόττορος και οι μουσικοί Γιώργος Κωτσίνης πνευστά (κλαρίνο-φλογέρα), Μανώλης Κόττορος βιολί, Σωτήρης Μπούρμπος ή Νίκος Μέρμηγκας λαούτο, Κλέαρχος Κορκόβελος τσέμπαλο και Βασίλης Γαλάνης κρουστά. Η Νομαρχία Λάρισας σταθερά προσηλωμένη στην στήριξη της παράδοσης και στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας επέλεξε με αυτή τη συναυλία να ανοίξει το τετραήμερο φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» που πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι στα παράλια του νομού και να κάνει κτήμα όλων και κυρίως των νέων τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς του ελληνικού πολιτισμού.
Παράλληλα, σήμερα από τις 7 το απόγευμα στη Βελίκα, θέση Πλατάνια θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου από την Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας.
Αύριο Παρασκευή στις 6 μ.μ. στη Βελίκα θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου Σωτηρίτσας (στο κατάστημα Μαΐστρα) και τουρνουά βόλεϊ γυναικών (στο Spitaki), στις 7 μ.μ. στο Θέατρο Πλατάνια θα στηθεί παιδικό εργαστήρι από την κ. Σταυρούλα Ζαρογιάννου, στις 9.30 μ.μ. στο Κόκκινο Νερό οι «Αρμενιστές» θα παρουσιάσουν έντεχνο-λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα, στις 9.30 μ.μ. στα Μεσάγγαλα θα εμφανιστεί το συγκρότημα «Veronica» με έντεχνο-ποπ-ροκ τραγούδι και στις 10 το βράδυ στο Λιμάνι Αγιοκάμπου θα πραγματοποιηθεί μουσικό αφιέρωμα στον Καββαδία με τραγούδια της θάλασσας με τη Λουκία Βαλάση και τα παιδιά της Σαλονίκης.
Μεθαύριο Σάββατο στη Βελίκα στις 11 π.μ. θα λειτουργήσει παιδικό εργαστήρι από την κ. Σταυρούλα Ζαρογιάννου, στις 6 μ.μ. έκθεση βιβλίου ενώ την ίδια ώρα θα διεξαχθούν τουρνουά ποδοσφαίρου Σωτηρίτσας και Βόλεϊ γυναικών, στις 7 μ.μ. θα ανοίξει και πάλι το παιδικό εργαστήρι της κ. Στ. Ζαρογιάννου ενώ το βράδυ στις 9.15 στο θέατρο Βελίκας θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ο θάνατός σου, η ζωή μου» από τη θεατρική ομάδα Ελασσόνας και την ίδια ώρα στο Στόμιο λαϊκά και δημοτικά τραγούδια θα ψυχαγωγήσουν κατοίκους και επισκέπτες.
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί όμως στις 9.30 στο Καστρί Λουτρό με τη συναυλία του γνωστού και αγαπημένου τραγουδοποιού Κώστα Μακεδόνα. Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και την Κυριακή 1η Αυγούστου. Στη Βελίκα θα ξεκινήσουν στις 11 π.μ. με παιδικό εργαστήρι, έκθεση βιβλίου και τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλεϊ ενώ το βράδυ στις 9.15 μ.μ. η θεατρική ομάδα Τυρνάβου θα παρουσιάσει το έργο «Η Μαριλού είναι αλλού» στο δημοτικό διαμέρισμα Σκλήθρου και την ίδια ώρα στη πλατεία Κουλούρας το μουσικό σχήμα «Ήχος Γηγενής» θα παρουσιάσει δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass