Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2010 1:09 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:53
 Με μία σάτιρα που αντλεί τη θεματολογία της από τη δεκαετία του ΄60, τις τηλεοπτικές σαπουνόπερες, τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια, τους αστέρες του σινεμά μιας άλλης εποχής, την ψευτοκουλτούρα, κάνει πρεμιέρα με τη νέα του θεατρική παράσταση το Θεσσαλικό Θέατρο.
Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είναι μία σπαρταριστή κωμωδία που θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ
Το Θεσσαλικό Θέατρο θα προσφέρει στο θέατρο του Μύλου ένα σπέσιαλ δείπνο σε μία συνταγή του Άκη Δήμου, όπου μαγείρεψαν οι top chefs, Κώστας Τσιάνος (σκηνοθεσία), η Ελένη Στρούλια (σκηνογραφία – κοστούμια) και το επιδόρπιο έκπληξη προσέφερε ο γνωστός συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης με ένα τραγούδι που εμπνεύστηκε για την παράσταση του «Θεσσαλικού Θεάτρου» που ήδη σημειώνει επιτυχία στα ραδιόφωνα και στο διαδίκτυο.
Στα «καρυκεύματα» του δείπνου προσφέρθηκε να συμβάλλει ο φίλος του θεάτρου, Φωκάς Ευαγγελινός.
Τα «γευστικότατα εδέσματα» θα σερβίρουν, η οικοδέσποινα Ιοκάστη Παπαδάμου (Ελένη Ουζουνίδου), ο σύζυγός της Ρωμύλος (Περικλής Καρακωνσταντόγλου) που κατέφθασε άρον- άρον απ΄ τον άλλο κόσμο.
Τα παιδιά τους, Κάτια και Στέφανος (Αλίκη Τσάκου και Αλέξανδρος Μπαλαμώτης), ο στενός οικογενειακός φίλος και συνεταίρος Κοσμάς (Χρήστος Χαλβατζάρας) και τέλος ένας απροσδόκητος αλλοδαπός μπάτλερ (Γρηγόρης Σταμούλης) που θα τους τα κάνει όλα «γης μαδιάμ».
 Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου είναι από τις κορυφαίες επιτυχίες της τελευταίας 4ετίας. Παίχτηκε για πρώτη φορά από την «Πειραματική Σκηνή Τέχνης» στη Θεσσαλονίκη για δύο χρόνια με την Έφη Σταμούλη στο ρόλο της Ιοκάστης, από το Θέατρο «Δημήτρης Χόρν» στην Αθήνα με τη Σοφία Φιλιππίδου στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, για δυόμισι χρόνια, στο «Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη ως Ιοκάστη και τώρα ο Άκης Δήμου εμπιστεύτηκε το έργο του στον Κώστα Τσιάνο και στην Ελένη Ουζουνίδου.
Ο Άκης Δήμου έχει δημιουργήσει μια σπαρταριστή κωμωδία, μ΄ έναν κοφτερό διάλογο και επεισόδια που εναλλάσσονται με καταιγιστικό ρυθμό.
Δημιούργησε έναν ιδιοφυή ρόλο, την Ιοκάστη, που φλερτάρει με την αφέλεια, το παράλογο και βρίσκεται συνεχώς εκτός τόπου και χρόνου. Έλκει την καταγωγή από την «Πάστα Φλώρα» της λατρεμένης Μαίρης Αρώνη, μόνο που ο Άκης Δήμου την πλουτίζει με περισσότερα γοητευτικά κωμικά στοιχεία, απίστευτα μπερδέματα, με πολλαπλές αποχρώσεις, γεύσεις και ρυθμούς.
Πάντως ένα είναι βέβαιο. Το τραγελαφικό δείπνο της Ιοκάστης δεν θα προκαλέσει βαρυστομαχιά, μα πολύ γέλιο και ευφορία.
*Τη γενική πρόβα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ., μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, αφού πρώτα κλείσουν θέσεις στο ταμείο του Θεάτρου (Τηλ.: 2410-533417).
Η Εργατική Εστία και ο Ο.Γ.Α. θα διαθέσουν δωρεάν εισιτήρια για τους δικαιούχους.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass