Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»

«Σημαντικές τομές στα πολιτιστικά πράγματα του δήμου Γιάννουλης»

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2010 22:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:14
 Σημαντική δουλειά γίνεται στο δήμο Γιάννουλης σε ό,τι αφορά και στον πολιτισμό. Ο δήμαρχος κ. Ευθύμιος Αλαμάνης από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε την ηγεσία του δήμου έβαλε στους συνεργάτες του ψηλά τον πήχυ στον ευαίσθητο αυτό τομέα.
Από τον περασμένο Ιούνιο στον πολιτισμό και τον αθλητισμό τα ηνία ανέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ζιώγας. Πρόκειται για ένα νέο άτομο με όραμα και διορατικότητα.
Ο Βασίλης Ζιώγας είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και χοροδιδάσκαλος.
Συναντήσαμε τον κ. Ζιώγα και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί για τα πολιτιστικά πράγματα του δήμου Γιάννουλης.
 
Συνέντευξη στον Κώστα Τσόλα
* Κύριε Ζιώγα πόσο οργανωμένος είναι πολιτιστικά ο δήμος σας;
-Ο πολιτισμός του δήμου Γιάννουλης δομείται μέσα από έξι νομικά πρόσωπα. Τα δύο πολιτιστικά κέντρα με 510 μέλη, που απασχολούνται σε δραστηριότητες όπως ο παραδοσιακός και ο μοντέρνος χορός, η ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι, προγράμματα της ΝΕΛΕ κ.ά., τις δύο δημοτικές βιβλιοθήκες με 820 μέλη, την ΚΕΔΗΓ, την επιχείρηση δηλαδή που στεγάζει τη νεοσυσταθείσα φιλαρμονική του δήμου και που παίρνουν σάρκα και οστά όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο δήμος. Και τέλος το δημοτικό ωδείο με 275 μαθητές και 16 καθηγητές μουσικής. Αξίζει να αναφέρω ότι το δημοτικό μας ωδείο αποτελεί ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά ωδεία του νομού, προσελκύοντας μαθητές, ακόμη και από την πόλη της Λάρισας.
* Υπάρχει η απαραίτητη κτιριακή υποδομή για να στεγαστούν αυτές οι δραστηριότητες;
-Από φέτος όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες στεγάζονται σε δύο πανέμορφα κτίρια που βρίσκονται στα δύο μεγάλα δημοτικά διαμερίσματα. Το πολιτιστικό κέντρο Φαλάνης που προϋπήρχε, και το νέο πολιτιστικό κέντρο Γιάννουλης που κατασκευάστηκε από τη νυν δημοτική αρχή το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πρόκειται για δύο κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, προικισμένους με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για το κάθε αντικείμενο διδασκαλίας, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο περιβάλλον μάθησης που προάγει τη μαθησιακή διαδικασία.
* Ποιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο δήμο σας;
-Μέχρι πριν λίγο καιρό, δυστυχώς, οι μόνες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν, ήταν οι εορτασμοί των δυο πολιούχων του δήμου, οι εκδηλώσεις μνήμης των σφαγιασθέντων Μικρασιατών και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις της αποκριάς. Τα προηγούμενα χρόνια είχε καθιερωθεί «η γιορτή ροδάκινου» στη Φαλάνη, που κακώς κατά τη γνώμη μου δεν συνεχίστηκε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, μιας και το ροδάκινο είναι ένα από τα βασικά προϊόντα που παράγει η περιοχή και τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούν να προβάλουν το εν λόγω προϊόν και να προάγουν την καλλιέργειά του γενικότερα. Πάντως στις προθέσεις μας είναι να επαναφέρουμε από φέτος, πιο αναβαθμισμένη τη συγκεκριμένη γιορτή.
* Κύριε Ζιώγα, τι προγραμματίζετε για το άμεσο μέλλον σε ό,τι αφορά στα πολιτιστικά πράγματα του δήμου;
-Εκτός από το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακού χορού για παιδιά νηπιακής ηλικίας που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και είχε τεράστια απήχηση τόσο στους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν, όσο και στο κοινό του νομού μας, έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη ομιλίες, διαλέξεις και παρουσιάσεις με διακεκριμένους ομιλητές και συγγραφείς, καθώς και εκδηλώσεις μουσειακού χαρακτήρα κ.ά. Ακόμη θα πραγματοποιηθούν συναυλίες του δημοτικού μας ωδείου και στα δύο δημοτικά διαμερίσματα. Το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί ένα rock festival στη Γιάννουλη, με τη συμμετοχή νεανικών συγκροτημάτων της περιοχής. Εκτός της επαναδιοργάνωσης της γιορτής ροδακίνου, στη Φαλάνη θα πραγματοποιηθεί το Μάιο μια μεγάλη συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων με στόχο να αναβιώσουν παραδοσιακά πανηγύρια στον ελλαδικό χώρο.
* Κλείνοντας, θα ήθελα τη γνώμη σας, γιατί εκλείπει σήμερα το όραμα για σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους φορείς της Τ.Α.;
-Δυστυχώς η Τ.Α. στελεχώνεται στον πολιτιστικό τομέα, κυρίως από ανθρώπους που βρέθηκαν κάπως τυχαία στον χώρο, χωρίς να έχουν αγαπήσει και αφιερώσει πράγματα για τον πολιτισμό, οπότε μοιραία και οι διοργανώσεις θα είναι φτωχές τόσο σε ιδέες, όσο και σε καινοτομίες. Μια άλλη αιτία είναι η κακή οικονομική κατάσταση των δήμων και η έλλειψη γενναιόδωρων χορηγιών που θα στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες. Ας ελπίσουμε ότι το σχέδιο Καλλικράτης θα τα προβλέψει όλα αυτά, έτσι ώστε ο πολιτισμός μας να στηριχθεί σε γερές βάσεις, να επενδύσουμε σ’ αυτόν και να γίνει η κινητήριος δύναμη του έθνους μας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass