ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΩΛ

«Κρουστά και Ιδιόφωνα»

* Σήμερα και αύριο

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2009 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
«Κρουστά και Ιδιόφωνα» είναι ο τίτλος της μουσικοχορευτικής παράστασης - αφιέρωμα στα ελληνικά, λαϊκά μουσικά όργανα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Συκουρίου, Αβέρωφ, Πυργετού, Φιλιππούπολης, Χάλκης σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Οργανισμούς των Δήμων Λαρισαίων, Πλατυκάμπου, Νέσσωνος, Κάτω Ολύμπου καθώς και με το 1ο Δημ . Διαμερ. Δήμου Λαρισαίων. Είναι η πρώτη παράσταση και αρχή μιας φιλόδοξης πρωτοβουλίας που θα αποπερατωθεί μέσα σε δύο χρόνια ενώ θα ακολουθήσουν αφιερώματα στα «χορδόφωνα» και «αερόφωνα» μουσικά όργανα. Εύηχα κρουστά μουσικά όργανα, όπως τα νταούλια, τα ντέφια, τα τουμπελέκια και άλλα συνδυάζονται απόλυτα και εναρμονίζονται τέλεια με απλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, κουτάλια, ποτηράκια, κουδούνια και άλλα χρηστικά αντικείμενα, τα οποία στα χέρια των χορευτών και των μουσικών μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα.
Θα ακουστούν ρυθμοί και ήχοι κρουστών και ιδιόφωνων από τις περιοχές: Ικόνιο - Καππαδοκία (κουτάλια, ζήλια, σήμαντρα), Αρβανίτες Δυτ. Αττικής (νταούλια), Θεσσαλία (κουδούνια, τρίγωνα), Δράμα (νταχαρέδες), Ανατ. Αιγαίο - Μικρά Ασία (τουμπελέκια, μπεντίρ, ποτηράκια, κομπολόγια), Ήπειρος (ντέφια), Θράκη (μασές, νταϊρέδες, γρατσούνες, τενεκέδες), Μακεδονία (νταούλια).
Ο ρυθμός και οι μελωδίες των μουσικών, ο χορευτικός βηματισμός των εκατόν δέκα χορευτών αλλά και η ομάδα κρουστών, χορωδία της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης καθώς και οι μεταμφιεσμένοι - μέλη του ΜΕΣ Γόννων - Λαογραφικό Μουσείο κινητοποιούν τις αισθήσεις και απογειώνουν τη φαντασία μας σε ένα ταξίδι γνώσης της λαϊκής μας παράδοσης.
Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι μουσικοί: Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Γιώργος Κατσάρας (κρουστά), Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Στέφανος Γεωργίου (βιολί), Θανάσης Δραγάνης (λαούτο, ούτι), Θόδωρος Καλτσάμης (λύρα), Θανάσης Σολάκης (νταχαρέ), Μιχάλης Ανδρέου (γκάιντα).
Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Σωτήρη Καραβασίλη. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Δημοτικού Ωδείου 2410-531.960.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass