Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ 19 ΛΕΣΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ 19 ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Πολυχώρος καλλιτεχνικής ψυχαγωγίας

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2008 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
 Ιδέες και προτάσεις για ποικίλες αισθητικές παρεμβάσεις περιμένει με ανυπομονησία από τους πολίτες ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της υλοποίησης της σημαντικής δραστηριότητας των δεκαεννέα Λεσχών Πολιτισμού που απεγκλωβίζουν τους πολίτες από τη μονοτονία της καθημερινότητας προσφέροντας τους διεξόδους μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. Ο ΠΟΔΛ σε συνεργασία με τους καθηγητές των Λεσχών Πολιτισμού και του Δημοτικού Κουκλοθίασου «Τιριτόμπα» δίνουν σάρκα και οστά στη φαντασία μικρών και μεγάλων μέσα από τα ογδόντα τμήματα που λειτουργούν σε κεντρικά σημεία της πόλης από τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. Κάλεσμα συμμετοχής στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης απηύθυναν χθες στους Λαρισαίους όλων των ηλικιών η πρόεδρος του ΠΟΔΛ κ. Ελένη Ξυνοπούλου, η αντιπρόεδρος κ. Βάσω Οικονόμου, ο κ. Δημήτρης Δεληγιάννης μέλος του Δ.Σ. και η κ. Όλγα Μίχου μέλος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και εκπρόσωποι των καθηγητών των Λεσχών, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο με αφορμή την παρουσίαση των προγράμματος της νέας χρονιάς.
Πιο αναλυτικά, στο σημαντικό έργο που παράγουν οι Λέσχες Πολιτισμού στάθηκε η κ. Ξυνοπουλου, τονίζοντας ότι είναι το αποτέλεσμα της καλά συντονισμένης δουλειάς των καθηγητών σημειώνοντας ότι τα ζητήματα του πολιτισμού είναι ουσιαστικά η πρακτική της καθημερινότητας η οποία ενδιαφέρει όλους. «Πολιτισμός δεν είναι μόνο ό,τι συμβαίνει στις Λέσχες. Αυτά που συμβαίνουν στις Λέσχες έχουν σχέση με τη δημιουργική απασχόληση και επιθυμητό είναι να αποτελέσουν κίνητρο καλλιτεχνικής δημιουργίας. Θα ήθελα να συνδράμει ο Δήμος Λαρισαίων στο να αποκτήσει αισθητικό ενδιαφέρον και η καθημερινότητα στις συνοικίες. Οι κάτοικοι των συνοικιών ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να γίνει σε ό,τι αφορά στην αισθητική παρέμβαση» συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια, η κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τους δασκάλους των Λεσχών Πολιτισμού για την άριστη συνεργασία τους τον προηγούμενο χρόνο και επισήμανε ότι στόχος είναι να αναβαθμιστεί ουσιαστικά το έργο στις Λέσχες Πολιτισμού και να γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες τις εργασίες που διενεργούν στην κάθε γειτονιά. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δραστηριότητα με επίκεντρο τις συνοικίες της πόλης στις οποίες ανθούν οι τέχνες. Μουσική, θεατρικό παιχνίδι, πηλοπλαστική, ξυλογλυπτική θα διαπαιδαγωγήσουν τους πολίτες» σημείωσε. Για τη σημασία της συμμετοχής σε μια τόσο ενδιαφέρουσα διαδικασία μίλησε ο κ. Δεληγιάννης υπογραμμίζοντας τα συναισθήματα της ικανοποίησης που δίνει η χαρά της δημιουργίας με απασχόληση από εξειδικευμένο προσωπικό. Ιδιαίτερη ήταν και η παρέμβαση του Κουκλοθίασου «Τιριτόμπα» που ανακοίνωσε ότι 10 με 19 Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία του Μουσείου Κούκλας.
Τέλος η κ. Μίχου σημειώνοντας την πολύτιμη αξία των Λεσχών Πολιτισμού στο χώρο των κοινωνικών δρώμενων της πόλης εξέφρασε και το παράπονό της σχετικά με την καλύτερη ενημέρωση που καλό είναι να γίνεται σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις. Επίσης, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι ελκυστικοί χώροι ανάπτυξης των δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό αποτελούν απαραίτητους παράγοντες για την ευόδωση τους σκοπού.
Σημειώνεται ότι από την επόμενη Δευτέρα οι Λέσχες Πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν έναρξη του προγράμματος στις πλατείες των συνοικιών. Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις τοποθεσίες και τις εγγραφές μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 59, από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στην υπεύθυνη κ. Μαρία Κρομμύδα και στο τηλέφωνο 2410-621.203. Οι εγγραφές γίνονται από την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Από τις 22 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. κατά τόπους στις Λέσχες Πολιτισμού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass