ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

«Ραλλού στα βήματά σου...»

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2008 22:53 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:10
Μια παράσταση - αφιέρωμα στην κορυφαία χορογράφο Ραλλού Μάνου θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 9 μ.μ. στη σκηνή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Γ.Ι. Μουσείο Κατσίγρα, όπου θα παρουσιαστούν τρεις μοναδικές παραστάσεις στα βήματα της μεγάλης χορεύτριας.
 
Τα έργα – «Πιθοπρακτά»
Βασισμένο στη μουσική του Ιάννη Ξενάκη το έργο «Πιθοπρακτά» διακρίνεται από δύο στοιχεία: το δυναμικό και το λυρικό. Στη χορογραφία αντιστοιχούν σ’ αυτά δύο γυναίκες: η Δυναμική –που ξέρει τι θέλει, η γυναίκα της πραγματικότητας – και η άλλη, η Λυρική, η Ονειροπόλα, η Ιδανική Γυναίκα. Ο Άνδρας ταλαντεύεται ανάμεσα στις δύο, αλλά διαλέγει τελικά τη δεύτερη. Είναι πάντα πιο ωραίο το όνειρο. Το Θηλυκό και το Αρσενικό, προσπαθούν να ενωθούν – σχεδόν το καταφέρνουν. Όταν όλα φαίνονται πρόσφορα για ένα τέτοιο σμίξιμο, απομακρύνονται πάλι, γιατί ουσιαστικά, ποτέ δεν γίνεται απόλυτα αυτή η ένωση.
 
«Ιδιό-ρυθμον»
Στο «Ιδιό-ρυθμον», το ένα σώμα δίνει αξία στο άλλο, καθώς συν-κινείται, συν-υπάρχει, συν-ερευνά το χώρο. Κλασικές χορευτικές φόρμες εμπλέκονται με ένα προσωπικό –ίδιον- κινητικό λεξιλόγιο. Αταξία και οργάνωση αλληλοδιαδέχονται η μία την άλλη, ηθελημένες σχέσεις που προκύπτουν από το χάος και αθέλητες που προσπαθούν να το οργανώσουν, ισορροπώντας ανάμεσα στο παρελθόν και την ανάγκη για έκφραση στο τώρα... και οι χορευτές οδηγούνται σε μια αντανακλαστική, άλλοτε οργανική και άλλοτε ιδιόρρυθμη συνεύρεση.
 
«Οιδίποδας Άνθρωπος»
Το χορόδραμα «Οιδίποδας Άνθρωπος» επικεντρώνεται στην κορύφωση του τραγικού μύθου, την αποκάλυψη της εξουθενωτικής διττής σχέσης των ηρώων. Το ζεύγος των χορευτών μεταφράζει χορευτικά την ανάλγητη στιγμή. Δίνεται, επίσης, μία λύση πολύ διαφορετική, για την κίνηση του χορού: η ομάδα, που είναι κρυμμένη και ακίνητη, κλεισμένη σε πέπλα, φαντάζει σαν κινούμενα αγάλματα, ενώ οι ακίνητες κολόνες του σκηνικού αρχίζουν να παίρνουν διάφορα σχήματα, ανάλογα με τα λόγια που ακούγονται μαζί με τη μουσική.
 
Εισιτήρια
Η γενική είσοδος είναι δέκα ευρώ. Ισχύουν τα ενιαία εισιτήρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κανονικά - οι κάτοχοί τους μπορούν να κάνουν χρήση του εισιτηρίου τους και γι’ αυτή την παράσταση. Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται στο ταμείο του «Θεάτρου του Μύλου» τις ώρες λειτουργίας του, 10.00-13.00 και 18.00-21.00 και στη Δημοτική Πινακοθήκη το απόγευμα της ημέρας της παράστασης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass