ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΡΙΖΑΡΗΔΕΣ»

Εγκαίνια για τις «αυλόπορτες» στο ΟΥΗΛ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:12

Μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας της Βασιλικής Λ. Τράκη με θέμα αυλόπορτες από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου και τίτλο «Οι παλιές μας … οι αυλόπορτες …» εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο ΟΥΗΛ . Η ιδιαίτερη αυτή εικαστική διαδρομή εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου 2015.

Το εικαστικό αφιέρωμα παρουσίασε ο Σύλλογος Ζαγορισίων Νομού Λάρισας «Οι Ριζάρηδες» με σκοπό να αναδείξει μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, ένα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό σημείο της χώρας μας που αφορά την αυλόπορτα και ειδικότερα τις αυλόπορτες των σπιτιών από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Αρχιτεκτονικές δομές του παρελθόντος παλαιών αυθεντικών κτισμάτων, οικοδομήματα, τα οποία χτίστηκαν από ξακουστούς Ηπειρώτες πρωτομάστορες, με σκοπό ν' αντέξουν στο χρόνο.

Χαιρετισμό στη εκδήλωση απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας.

Η έκθεση φωτογραφίας έχει θέμα τις αυλόπορτες των σπιτιών του Ζαγορίου, ακόμη και τις κατεστραμμένες, είναι διανθισμένη με λεζάντες από κείμενα αρχιτεκτονικού, ιστορικού, κοινωνικού, συγκινησιακού, αλλά και παραδοσιακού περιεχομένου με στίχους ηπειρώτικων τραγουδιών που αναφέρονται σε αυτές και τις έχουν υμνήσει με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Σκοπός μου είναι μέσα από αυτή την έκθεση φωτογραφίας, να αναδείξω τον παραδοσιακό αρχιτεκτονικό αυτό πλούτο, ώστε να διατηρηθούν στο χρόνο τα κατασκευαστικά στοιχεία καθώς και οι λεπτομέρειες (μοτίβα, χρώμα, υλικά)’.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass