ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη στον Βόλο

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2016 1:07

ΒΟΛΟΣ

Παρουσία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, των σεβασμιότατων μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και περίπου 400 κληρικών από όλες τις θεσσαλικές Ιερές Μητροπόλεις, πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη, με κεντρικό θέμα «Ο Ορθόδοξος Κληρικός: ποιμένας και λειτουργός στον σύγχρονο κόσμο».

Μετά την εναρκτήρια δέηση, τη Σύναξη προσφώνησε ο φιλοξενών μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χαρακτήρισε την ημέρα αυτή «πολύ σημαντική για τη Θεσσαλία, για συγκεκριμένους λόγους: Είναι μία σύναξη-συνάντηση, η οποία αποτελεί καρπό της Εκκλησίας που διαλέγεται όχι μόνο με τον λαό της και τους εκτός αυτής, αλλά και με τους ανθρώπους οι οποίοι την διακονούν. Και είστε εσείς αυτός, μακαριότατε, ο οποίος μας δίδετε αυτή την γραμμή, αυτή την διάθεση να αγαλλόμεθα πνευματικά για το ότι μπορούμε όχι μόνο σε Συνοδικό, αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο να συναντώμεθα, για να αντικρίσουμε ο ένας το πρόσωπο του άλλου, για να υπενθυμίσουμε ο ένας στον άλλο ότι όλα βρίσκονται στην ενότητα και την κοινωνία των προσώπων, στην ευλογημένη αγάπη και συνεννόηση, η οποία υπάρχει στους Επισκόπους εν γένει, αλλά και ειδικότερα στους Επισκόπους της Θεσσαλίας…».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί όλων των μητροπολιτών της Θεσσαλίας και αμέσως μετά ομίλησαν οι δύο εκλεκτοί ομιλητές της ημερίδος. Πρώτος ομιλητής ήταν ο πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η αυτοσυνειδησία του Λειτουργού και το μυστήριο της κένωσης του Λόγου», ενώ ο επόμενος ομιλητής ήταν ο πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, γενικός αρχιερατικός επίτροπος και γενικός δ/ντής στο «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναπληρωτής καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος ομίλησε σχετικά με το θέμα της ημερίδος: «Ο Ορθόδοξος Κληρικός: ποιμένας και λειτουργός στον σύγχρονο κόσμο».

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος στον χαιρετισμό του υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι σήμερα ο φόβος και το άγχος «πνίγουν» τους ανθρώπους και πως μόνο η αγάπη είναι ικανή να του πάρει αυτόν τον φόβο. «Η τελεία αγάπη έξω βάλλει τον φόβον», (Α´. Ιω.δ.18) μας διαβεβαιώνει ο απόστολος της Αγάπης», ανέφερε για να προσθέσει ότι μόνο η ποιμενική αγάπη «δύναται να ανασυνθέσει τον θρυμματισμένο πλέον άνθρωπο και να αναμορφώσει το κάλλος της θείας εικόνος εις την ψυχήν του. Μόνον εις ένα κλίμα αμοιβαίας αγάπης είναι δυνατή η θεραπεία της ψυχής».

Μετά τους χαιρετισμούς όλων των μητροπολιτών της Θεσσαλίας, τις ομιλίες του πρωτ. Βασιλείου Καλλιακμάνη και του πρωτ. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, ακολούθησε διεξοδική και παραγωγική συζήτηση και η σύναξη έκλεισε με τον πατρικό λόγο του μακαριοτάτου αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Μετά το πέρας της Συνάξεως, παρετέθη γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες, στο οποίο συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass