«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΨΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

«Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δ. Θεσσαλίας»

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2017 16:51

ΤΡΙΚΑΛΑ

Πράσινο φως κατά πλειοψηφία άναψε χθες το μεσημέρι σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, εγκρίνοντας τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και ΠΑΔΥΘ ΑΕ. για την υποβολή και υλοποίηση της πρότασης ένταξης  προς

χρηματοδότηση, από την ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με τη χθεσινή του απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε να συνάψει ο Δήμος προγραμματική σύμβαση με την ΠΑΔΥΘ ΑΕ (Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας) για την υποβολή πρότασης για  κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δεύτερο εργοστάσιο για τα απορρίμματα, κοντά στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ, στη θέση «Ημερόκλημα» Παλαιοσαμαρίνας, της ΔΕ Παληοκάστρου, με πολλαπλά οφέλη για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλία και τους κατοίκους της.
 Στη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν ενστάσεις για το γεγονός ότι το θέμα ήρθε την τελευταία στιγμή, προς συζήτηση, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μητσιούλης, ενώ τις ίδιες ενστάσεις είχαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο κ. Δημήτρης Παπαθανασίου, ο οποίος είπε, πως αν και πρόκειται για ένα σοβαρό και σημαντικό θέμα, η εισήγηση ήρθε την τελευταία στιγμή για ενημέρωση. Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Καϊκης υπογράμμισε πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αποκλειστικά κρατική ευθύνη. Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου, ανέφερε πως και ο ίδιος συμφωνεί ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά δεν το καθορίσαμε εμείς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος, επειδή έχει διαχειριστική επάρκεια για προγράμματα του ΕΣΠΑ, θα υποβάλλει αίτηση σε σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΥΔΕΠ) με τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων» . Το έργο είχε ξεκινήσει να σχεδιάζεται πριν από 8 περίπου χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass