ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κόβονται 11 δέντρα στο κέντρο των Τρικάλων

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2017 17:56

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μετά από πολλές ερωτήσεις και επιστημονικές απαντήσεις του αρμόδιου τμήματος, τελικά το  Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, στη χθεσινή του μεσημεριανή συνεδρίαση, ομόφωνα ενέκρινε με μικρές τροποποιήσεις μια δύσκολη εισήγηση: την κοπή 11  δέντρων στην Κεντρική

πλατεία των Τρικάλων, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου….
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Όπως αναφέρθηκε, η απόφαση αυτή δεν ήταν ξαφνική. Προηγήθηκε, όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή,  η πτώση ενός πλατάνου στην Κεντρική πλατεία από το ξαφνικό, απίστευτης ορμής μπουρίνι στα τέλη Αυγούστου του 2016. Ακολούθησε η πτώση δεύτερου πλατάνου εν αιθρία, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017. Έγινε νωρίτερα και κοπή ενός ξερού δέντρου στην ίδια αυτή πλατεία. Οπότε, επίσης ομόφωνα – και αυτό έχει επίσης τη σημασία του – το τμήμα Πρασίνου και Κηποτεχνίας της Δ/νσης Πρασίνου και Τοπικής Οικονομίας του Δήμου Τρικκαίων, αποτελούμενο από 5 γεωπόνους και τεχνολόγους γεωπόνους – επιστήμονες υπαλλήλους του Δήμου, προέβησαν σε εισήγηση για κοπή 11 συνολικώς δέντρων στην Κεντρική πλατεία. Απόφαση εντελώς ασυνήθιστη για αυτή την υπηρεσία, η οποία δίνει άδεια για κοπή δέντρων…. Σχεδόν ποτέ, όπως επισημάνθηκε στην τοποθέτηση.  Αλλά, όπως εξηγήθηκε για τα δέντρα αυτά η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη: γερνούν πεθαίνοντας, είπε χαρακτηριστικά η προϊστάμενη της Διεύθυνσης κ. Μαρία Ντότα. Και η φράση της εισήγησης μετά τον τελευταίο έλεγχο, μόλις πριν 7 ημέρες (7 Σεπτεμβρίου 2017) ήταν η εξής: «Σε όλες τις δενδροδόχους παρατηρήθηκε εκτεταμένη σήψη των ριζών, έντονη δυσοσμία, σε αρκετά σημεία το ξύλο ήταν μαλακό, εύθρυπτο και σπογγώδες. Σε κάποια δένδρα παρατηρήθηκε ότι το κέντρο του κορμού στη βάση τους ήταν έντονα μαύρο, ενώ σε άλλα έντονα κόκκινο, συμπτώματα που μας δείχνουν προσβολές των δένδρων από ασθένειες που ευθύνονται για τις σηψιρριζίες».
Φυσικά, όσα δέντρα κοπούν, θα αναπληρωθούν με άλλα, κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας και αφού συνεξεταστούν οι συνθήκες και το κλίμα της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass