ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 2017

Η μαγεία της έρευνας στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2017 17:44

Η Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και διεξάγεται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις της Ευρώπης και σε εννέα ελληνικές πόλεις.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ και με τον Δήμο Καρδίτσας -συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Διαφάνειας, έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία για το έτος 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στο σχολικό συγκρότημα των 3ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό, καθώς και ο ρόλος του στη ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη.
Οι επισκέπτες θα δουν, θα μάθουν, θα μυηθούν στον υπέροχο κόσμο της Έρευνας με ό,τι θα παρουσιάσουν οι ερευνητές επιστήμονες στο περίπτερό τους: Μεθαύριο Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στο «The Street Value of Science», ένα επιστημονικό και μουσικό ταξίδι, ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ παρουσιάζει με απλό τρόπο επίκαιρα ερευνητικά θέματα πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rockgroup της Ευρώπης, τους «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone». Στον δημοτικό κινηματογράφο στις 8 μ.μ.
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες της γιορτής της έρευνας θα δουν προϊόντα που είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας και αποτελούν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, video από ερευνητικά εργαστήρια, video με τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε θέματα έρευνας, video της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» το οποίο αφορά στην έρευνα, διάφορα εκθέματα, περίπτερα με ερευνητικό υλικό ή με πειράματα ή με ερευνητικά αποτελέσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass