ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΨΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Αναβαθμίζεται η υπαίθρια λαϊκή αγορά Τρικάλων

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 15:37

ΤΡΙΚΑΛΑ
Κατά πλειοψηφία, άναψε πράσινο φως εγκρίνοντας τη μελέτη του έργου με τίτλο: «Ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπλασης στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων με την αναβάθμιση της περιοχής της υπαίθριας λαϊκής αγοράς», των ΣΑΥ και ΦΑΥ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων μετά από ατέλειωτες τοποθετήσεις  των παρισταμένων.  


Οι ερωτήσεις στο συγκεκριμένο θέμα, μαζί με τις τοποθετήσεις έπεφταν βροχή, αν και ακόμα μιλάμε για έγκριση μελέτης.  Το θέμα που «πέρασε» πλέον αφορά και στην κατάθεση  φακέλου-πρότασης για την ένταξη και χρηματοδότηση του εν λόγω έργου  στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου» και ειδικότερα από τον Άξονα 2 με τίτλο «Αστική Αναζωογόνηση 2017».
TOΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Η δημοτική σύμβουλος κ. Δαλκαφούκη, ρώτησε αν στη μελέτη έχει προβλεφθεί πού θα πάνε τα αυτοκίνητά τους οι παραγωγοί που φέρνουν το πρωί τα προϊόντα τους, ενώ ο κ. Λάππας, σημείωσε πως αν θέλουμε να λύσουμε το θέμα της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, θα πρέπει να «σπάσουμε αυγά».  Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καΐκης ανέφερε πως το συγκεκριμένο θέμα, όσον αφορά στη χωροθέτησή του εγκατάστασή του, θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Ο κ. Παπαθανασίου, έκανε λόγο για σύγχυση του δημάρχου Τρικκαίων, για ποια λαϊκή θέλει να δημιουργήσει στην πόλη, τονίζοντας παράλληλα ότι ο συνδυασμός Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή, έχει πρόταση από το 2010 που σπάει αυγά!  Ο κ. Χατζηγάκης για το ίδιο θέμα ανέφερε πως αυτή η λύση που προτείνεται είναι πολύ πρόχειρη, γιατί, όπως διευκρίνισε,  μεταφέρει το πρόβλημα 100 μέτρα παραπέρα. Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Αναστασίου, υπογράμμισε πως επί 40 χρόνια δεν υπήρχε άδεια στη Λαϊκή αγορά, δεν ήταν νόμιμη, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, προσθέτοντας:
«Μας πήρε έξι μήνες για να την νομιμοποιήσουμε τη λαϊκή αγορά. Πιστεύω ότι αυτή η λύση που βρήκαμε είναι η καλύτερη. Το έργο πρέπει να γίνει και να αρχίσει άμεσα».  Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπανός, αφού έριξε ευθύνες στις μέχρι τώρα δημάρχους για την τακτική που ακολούθησαν στο θέμα της λαϊκής, προέτρεψε τον δήμαρχο λέγοντας να ξεκινήσει να κάνει αυτή τη λαϊκή. Τέλος ο δήμαρχος Τρικκαίων, ανέφερε πως θα γίνουν έλεγχοι, μίλησε για βελτιωτικές παρεμβάσεις που έχουν μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε πως το μεγάλο στοίχημα είναι το πώς θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τον χώρο και το απόγευμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass