ΔΗΜ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΣΗ»

«Στα Τρίκαλα αλλάζουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας»

Δημοσίευση: 15 Νοε 2017 15:26

ΤΡΙΚΑΛΑ

Στο TEDx Χανίων, ο Δήμαρχος  Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε τα όσα έχουν γίνει στον Δήμο με το συγκεκριμένο μότο «αγάπη για την πόλη και στόχευση», αφού δανείστηκε  αρχικώς μυθολογικές εικόνες για να συνδέσει τον παρελθοντικό χρόνο με τη σημερινή δεδομένη κατάσταση.

Στα Τρίκαλα αλλάζουμε σιγά-σιγά τις ζωές μας, μέσα στην κρίση, χωρίς πολλά λεφτά, προτάσσοντας τον καλό μας εαυτό, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ αναφέρθηκε στο πλήθος των αλλαγών αυτών: ΑΤΜ πιστοποιητικών, τηλεφωνικό κέντρο (2431020000), επικοινωνία με τον πολίτη, αφού οφείλουμε «Να δείξουμε ότι ο Δήμος, το Δημόσιο, έχει πρόσωπο, είναι αξιόπιστο, ενδιαφέρεται».
Αλλά εκτός από τα έργα πληροφορικής και την καινοτομία, ο Δήμος Τρικκαίων στοχεύει στην ουσιαστική ανάπτυξη, δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει.
«Η ιστορία, η μυθολογία έχουν τις απαντήσεις», τόνισε, αναφερόμενος στον Τρικαλινό Ασκληπιό, τον πρώτο γιατρό της ανθρωπότητας, ο οποίος βάσιζε τις θεραπείες του σε φάρμακα που έφτιαχνε από βότανα και αρωματικά φυτά. Και παρουσίασε το «Σχέδιο Ασκληπιός» για την αξιοποίηση της βιοποικιλότητας της περιοχής σε πέντε διαφορετικά επίπεδα (συνεδριακό κέντρο, πρωτογενής τομέας, εναλλακτικός τουρισμός, φαρμακευτικά φυτά, ιατρικός τουρισμός).
Ως προαπαιτούμενα, τόνισε την ανάγκη βελτίωσης της Παιδείας, με την πρωτοβουλία του Δήμου, να εξοπλίσει τα σχολεία με κιτ ρομποτικής, arduino και raspberry , αλλαγής στο ελληνικό δημόσιο «με αξιολόγηση και επιμόρφωση»,  βελτίωσης των οικονομικών, με τον Δήμο Τρικκαίων να ξεχρεώνει σε περίπου 12 χρόνια τις οφειλές του, με ορθολογική και συνετή διαχείριση των οικονομικών, διαλόγου και εθνικής συνεννόησης.
Και όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων « τίποτε δεν θα αλλάξει γύρω μας αν δεν αλλάξουμε πρώτα  εμείς οι ίδιοι. Αν δεν γίνουμε εμείς οι ίδιοι, η αλλαγή που θέλουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass