ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Δεκάδες αδέσποτα στειρωμένα στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 15 Νοε 2017 15:28

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μια κοινή δράση από την Πολιτιστική Φιλοζωική Ομάδα «Αρτεμις», μέλη δύο συλλόγων Γερμανών εθελοντών και βεβαίως τον Δήμο Τρικκαίων, είχε ως αποτέλεσμα, 100 αδέσποτα ζώα (50 σκύλοι και 50 γάτες) να είναι πλέον εμβολιασμένα και στειρωμένα. Αυτά επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή του Δήμου

Τρικκαίων, καθώς η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από 9 μέχρι 13 Νοεμβρίου 2017 σε εγκατάσταση του Ζωολογικού Κήπου.
Όπως τόνισε ο κ. Κ. Ψύχος, αρμόδιος αντιδήμαρχος, «ήταν μια κοινή προσπάθεια με πολύ καλά αποτελέσματα. Δεν επαναπαυόμαστε, αυτή η κίνηση ήταν η αρχή, προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση και να είμαστε όλοι ασφαλείς, αλλά και τα ζώα να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους. Με τα μέτρα που ήδη λαμβάνει ο Δήμος μας, πιστεύω ότι σύντομα θα είναι ορατά τα καλύτερα αποτελέσματα».
Από την πλευρά της η κ. Β. Μπαρτολότα, εκ μέρους της «Αρτεμις» τόνισε κυρίως τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς των Τρικαλινών πολιτών, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του προγράμματος. Και πρόσθεσε ότι είναι δεκτή με χαρά κάθε παρόμοια προσφορά εθελοντισμού, ειδικά όταν με αυτή τη δράση σώθηκε και η ζωή τριών αδέσποτων ζώων.
Η όλη διαδικασία αφορούσε σε περισυλλογή, εμβολιασμό και στείρωση αδέσποτων ζώων, με τη συνεργασία των Γερμανών Εθελοντών. Οι οποίοι είναι μέλη δύο εθελοντικών ομάδων μίας κτηνιάτρων και μίας αμιγώς εθελοντών. Μάλιστα, συμμετέχοντας σε δράσεις στη χώρα μας, έχουν προβεί σε αντίστοιχε παρεμβάσεις σε 10.000 αδέσποτα ζώα σε όλη τη χώρα.
Τέλος,  ο αντιδήμαρχος κ. Χρ. Γούλας τόνισε ότι έχουν σημασία ο σωστός προγραμματισμός και η συνέχιση των δράσεων από την τρικαλινή κοινωνία, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass