ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Αντάμωμα αναβίωσης ηθών και εθίμων

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2018 15:43

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Εντατικά έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το 1ο Αντάμωμα Αναβίωσης ηθών και εθίμων των Συλλόγων της Λίμνης Πλαστήρα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Λίμνης

Πλαστήρα και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.
Ήδη έχει συμφωνηθεί στο 1ο αυτό Αντάμωμα, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να γίνει η αναβίωση του τρύγου και του θερισμού που αποτελούν δύο από τα πιο γνωστά και παλαιότερα έθιμα μέσα από τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Μην ξεχνάμε εξάλλου το γνωστό σε όλους «Θέρος-τρύγος-πόλεμος» που έλεγαν οι παλιοί αμπελουργοί για να περιγράψουν και να εκφράσουν την κοπιαστική προσπάθεια ολόκληρης της αγροτικής οικογένειας να ασχοληθεί με τον θερισμό και τον τρύγο.
Αυτά τα δύο σημαντικά έθιμα πρόκειται να αναβιώσουν κατά τη διάρκεια του 1ου Ανταμώματος και μάλιστα με πιστή αναπαράσταση και αναλυτική περιγραφή όλης της διαδικασίας που ακολουθούνταν ώστε να θυμηθούν οι παλιότεροι και να γνωρίσουν και οι νεότεροι την τοπική μας παράδοση που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει γλέντι για όλους τους παρευρισκόμενους με φαγητό, ποτό, αλλά και με ζωντανή μουσική από καταξιωμένους ντόπιους μουσικούς.
Παράλληλα θα είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα να συναντηθούν και συμπράξουν σε μια τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό μας. Ήδη συστάθηκε Γραμματεία στην οποία συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μορφοβουνιωτών κ. Τάσος Τσάβαλος ως Γραμματέας καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού, Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λαμπεριωτών «Το Λαμπερό» κ. Γιάννης Κουτής, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού, Μορφωτικού Συλλόγου Μεσενικόλα κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος και ο κ. Χρήστος Σκόνδρας από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μοσχάτου ως μέλη, που θα συντονίζουν το έργο προετοιμασίας της εκδήλωσης.   
Ο ακριβής τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης όπως επίσης και όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση που έχει οριστεί για την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass