ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Στους δρόμους ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ

• Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Workshop για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 19 Απρ 2018 15:32

ΤΡΙΚΑΛΑ

Είναι μια δράση που υλοποιείται σε έξι  Ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα.

Σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), η e-trikala ΑΕ αναλαμβάνει ακόμη ένα πρωτοποριακό έργο, με άμεσα οφέλη για τον δημότη. Πιο συγκεκριμένα, μετά το λεωφορείο χωρίς οδηγό, που αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία, ο Δήμος Τρικκαίων, ακολουθώντας τα ίδια γνωστά και πετυχημένα βήματα θα φιλοξενήσει το ερχόμενο φθινόπωρο,  επιδείξεις ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων  στο πλαίσιο του έργου ELVITEN (http://www.elviten-project.eu).  Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις. Μάλιστα, χθες, πραγματοποιήθηκε  στα Τρίκαλα,  το πρώτο Workshop για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη. Εκεί παρουσιάστηκε  το έργο από τους εταίρους του προγράμματος, ενώ παράλληλα έλαβαν χώρα  και συζητήσεις για τον μέλλον της αστικής κινητικότητας στις πόλεις και τον ρόλο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε αυτές.  Συγκεκριμένα, τα πέντε τρίκυκλα και τα πέντε  τετράκυκλα ελαφρά οχήματα, όπως ανακοινώθηκε χθες επίσημα,  θα κυκλοφορούν στα Τρίκαλα, είτε για όσους εργάζονται στον χώρο των διανομών, είτε για πολίτες. Ειδικά οι πολίτες, θα μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να μετακινούνται με ασφάλεια και χωρίς κανένα έξοδο, μέσα από μια ειδική πλατφόρμα. Σε αυτή θα καταγράφονται οι σχετικές διαδρομές και το ωράριο, ώστε να επιλέγεται κάθε φορά η διαθεσιμότητα του οχήματος και του δρομολογίου. Ολη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει έναν χρόνο (Νοέμβριος 2018 – Νοέμβριος 2019) και θα εξηγηθεί αναλυτικότερα σε τρικαλινούς και τρικαλινές το επόμενο διάστημα.
Ο βασικότερος στόχος είναι η υποστήριξη της χρήσης των ελαφρών αυτών οχημάτων για ιδιωτικές και επαγγελματικές μετακινήσεις και μεταφορές.
Στη συνέχεια, θα συμπληρωθεί ερωτηματολόγιο από δεκάδες χιλιάδες κατοίκους των συγκεκριμένων πόλεων και θα εξαχθούν συμπεράσματα για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού μοντέλου ηλεκτρικής μετακίνησης (σταθμοί ηλεκτροφόρτισης, δρομολόγια, οχήματα, νομικά θέματα, διατάξεις κ.α.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass