Οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων σε φόρουμ ΟΗΕ

Ως καλή πρακτική για το δίκτυο 5G και τους «έξυπνους κάδους»

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2018 17:26

ΤΡΙΚΑΛΑ
(Της ανταποκρίτριάς μας)
Οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων σε διεθνές φόρουμ στον ΟΗΕ. Πιο συγκεκριμένα, ως καλή πρακτική από την Ελλάδα, στο Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – High Level Political Forum 2018/ Agenda 2030, που πραγματοποιήθηκε στον ΟΗΕ, παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 12 Ιουλίου οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για το δίκτυο 5G και τους «έξυπνους κάδους» στα Τρίκαλα.
Η εκδήλωση
Σε παράλληλη εκδήλωση/workshop με θέμα το σχεδιασμό «βιώσιμων και έξυπνων», σύγχρονων πόλεων - “Shaping smarter and more sustainable cities: Striving for sustainable development goals” ο Δήμος Τρικκαίων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή, παρουσιάστηκε από την εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, επικεφαλής του Τμήματος Ευρυζωνικότητας, κ. Σοφία Παπαθανασοπούλου. Τα Τρίκαλα με το 5G και το Internet of Things (μέσω των «έξυπνων κάδων») απετέλεσαν παράδειγμα για τα όσα προωθεί η χώρα μας το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και τεχνολογίας.
Μάλιστα η εκδήλωση είχε μέγιστη εμβέλεια, όπως διευκρινίζεται, καθώς συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, την Ένωση Διεθνών Τηλεπικοινωνιών (ITU), την Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη (UNECE), την Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO), και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε συνεργασία-συντονισμό, με τη ΜΑ Ελλάδας στον ΟΗΕ. Η Ελληνική παρουσία στην εκδήλωση αυτή, είχε ως σκοπό και την υποστήριξη της υποψηφιότητας της χώρας μας στο Συμβούλιο της ITU, στις εκλογές που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Πληρεξουσίων 2018, στο Dubai.
Η κα Παπαθανασοπούλου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες, για τη δεσμευτική επιστολή που υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ.Νίκος Παππάς, αναφορικά με τη δημιουργία διασυνοριακού διαδρόμου μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας για πιλοτικές δοκιμές αυτόνομων οχημάτων με τη χρήση τεχνολογιών 5G, καθώς και για το Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψε πρόσφατα, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας, με την πόλη των Τρικάλων για την ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας 5G.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass