Δωρεά «ψυχής» στον Δήμο Τρικκαίων

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ 11 ΣΤΡ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΜΕΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 15:56

ΤΡΙΚΑΛΑ
Ανθρώπινη πράξη σε μια δύσκολη εποχή. Όρθιοι χειροκροτούσαν προχθές βράδυ, όλοι όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέχουσας σημασίας δωρεά για παιδιά ΑμεΑ στον Δήμο Τρικκαίων από τους Γιάννα και Μπάμπη Δεληλίγκα, για την ανιδιοτελή τους αυτή κίνηση, σε μια εποχή δύσκολη από κάθε άποψη.

Πρόκειται για τη δωρεά οικοπέδου 11 στρεμμάτων και δύο - εντός αυτού - κτισμάτων στον Δήμο Τρικκαίων. Η δωρεά αφορά στη δημιουργία μονάδας φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στα κτίσματα των 170 τ.μ. και 430 τ.μ., σε μια περιοχή (στο τέρμα περίπου της οδού Πατουλιάς), στην οποία θα μπορέσει να αναπτυχθεί πλήρως η δομή φιλοξενίας των ΑμεΑ.
Μάλιστα η φράση του δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου «είστε πλέον η πιο πολύτεκνη οικογένεια των Τρικάλων και για αυτό θα σας βραβεύσουμε», αντικατοπτρίζει επακριβώς το κλίμα που κυριάρχησε, ένα κλίμα σύμπνοιας και ομοφωνίας.
Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε ως ιστορική την ημέρα αυτή, ευχαριστώντας από καρδιάς τους Γιάννα και Μπάμπη Δεληλίγκα.
Ο ίδιος ο κ. Δεληλίγκας, λιτά και σύντομα μιλώντας ανέφερε ότι αυτή η πράξη αφορά σε όλα τα παιδιά του νομού Τρικάλων, «για να έχουν σπίτι». Επρόκειτο, επισήμανε για πολύ παλιότερη επιθυμία, τόνισε όπως και ο Δήμαρχος, την ανάγκη δημιουργίας φορέα από τους γονείς, καθώς πρέπει «να καταλάβουν οι γονείς ότι πρόκειται για ένα μοναδικής σημασίας θέμα». Και έκλεισε με μια λέξη – κλειδί: «Να δοθεί βοήθεια στα αγγελούδια αυτά».
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΑμεΑ «Ελπίδα» και «Αρωγή» κ. Ρίζος και Καρατζούνης, τόνισαν ότι «το ήθος και η εν λόγω πράξη δείχνουν πολιτισμό» αλλά και ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε στα Τρίκαλα στέγη, όπως και στις άλλες πόλεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass