Τα Τρίκαλα κινούνται ηλεκτρικώς…

ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 16:01

ΤΡΙΚΑΛΑ
Μετά το λεωφορείο χωρίς οδηγό, που αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία, ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ, ακολουθώντας τα ίδια γνωστά και πετυχημένα βήματα φιλοξένησαν χθες στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, επιδείξεις ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα Τρίκαλα κινούνται ηλεκτρικώς…

«Παρουσιάζουμε σήμερα τα τρία πρώτα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία στο πλαίσιο του προγράμματος ELVITEN, καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και μπορούν να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα μιας πόλης».
Αυτά τόνισε χθες το μεσημέρι σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος στην παρουσίαση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Τρίκαλα, των ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο του έργου ELVITEN αλλά και ως δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020», και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα, σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα, ως άνετου μέσου μεταφοράς στις πόλεις. Το πρόγραμμα ELVITEN – Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις υλοποιείται σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα. Στην Ελλάδα, η συνεργασία της e-trikala γίνεται με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ). Στο πλαίσιο αυτό, δέκα ελαφρά οχήματα (5 τρίκυκλα και τα 5 τετράκυκλα) θα κυκλοφορούν στα Τρίκαλα, είτε για όσους εργάζονται στον χώρο των διανομών, είτε για πολίτες.
Προσπαθούμε να αποδείξουμε, συνέχισε ο κ. Παπαστεργίου, ότι τελικά μπορούμε να τα κυκλοφορήσουμε, και ότι δεν είναι απλά παιχνίδι αλλά μπορούν σε περιπτώσεις μεταφοράς, delivery αλλά και σε ανάγκες δημοσίων υπηρεσιών, να βοηθήσουν να κινηθούμε πιο ομαλά, πιο καθαρά και πιο γρήγορα, καταλήγοντας: «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έρθουν και τα υπόλοιπα οκτώ οχήματα, τα οποία θα μοιραστούν, εκ περιτροπής σε εταιρείες και ιδιώτες προκειμένου να δούν αν μπορούν να βοηθήσουν τη δουλειά τους. Αλλά πέντε ηλεκτρικά οχήματα θα πάνε στα πάρκινγκ του Δήμου Τρικκαίων, προκειμένου δημότες που θα έρθουν να παρκάρουν, να μπορούν να πάρουν ένα από αυτά για να κάνουν τη δουλειά τους». Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δωρεά ηλεκτρικού οχήματος από την εταιρεία «Γκοργκόλης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass