Στα Τρίκαλα το πρώτο ψωμί από αλεύρι κάνναβης!

ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2018 15:47

ΤΡΙΚΑΛΑ
Διατίθετε στα Τρίκαλα η παραγωγή ψωμιού από κάνναβη!

Το ψωμί το οποίο παρασκευάζεται από αλεύρι κάνναβης έγινε από την πρώτη στιγμή ανάρπαστο από τους καταναλωτές παρά τις όποιες αρχικές επιφυλάξεις, σύμφωνα με το trikalavoice.gr
Εξάλλου το Αλεύρι Κάνναβης δεν περιέχει γλουτένη ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, δηλαδή περίπου 29% πλήρη πρωτεΐνη και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι επίσης το πλουσιότερο αλεύρι σε φυτικές ίνες, από όλα τα αλεύρια σιτηρών, περιέχοντας περισσότερο από 40% αδιάλυτες ίνες.
Το αλεύρι κάνναβης είναι ένα αλεύρι πλούσιο σε ίνες, ελαιώδες, χωρίς γλουτένη, με επίγευση φουντουκιού, είναι ιδανικό τόσο για γλυκά όσο και για αλμυρά. Ολόκληρος ο σπόρος της κάνναβης μπορεί να ψηθεί ή να μείνει ως έχει,  και να προστεθεί στη ζύμη του ψωμιού ή στη ζύμη μπισκότων, σε σαλάτες αλλά και στο γιαούρτι.
Ο αποφλοιωμένος σπόρος  είναι και ο πιο εύχρηστος στην κουζίνα. Έχει απαλή γεύση και ταιριάζει τόσο με αλμυρές όσο και με γλυκές γεύσεις.
Το Αλεύρι Κάνναβης συμβάλλει στην καλή διατήρηση της υγείας επειδή περιέχει: Φώσφορο, το οποίο συμβάλλει στη: φυσιολογική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών, στην ισσοροπία ενέργειας-μεταβολισμού και στη συντήρηση υγιών οστών και δοντιών
Περιέχει επίσης μαγνησίο, το οποίο συμβάλλει στη: φυσική λειτουργία των μυών, στη διαδικασία πρωτεϊνοσύνθεσης, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη μείωση της κόπωσης και κούρασης. Τέλος περιέχει Ωμέγα 3, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass