Αγώνας για κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 22:31

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 Με πολύ μεγάλη συμμετοχή συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας η πανθεσσαλική αγωνιστική σύσκεψη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ)- ΔΕΗ – ΝΑΤ – ΟΣΕ, κατά την οποία διατρανώθηκε η βούληση για συνεχή κινητοποίηση με σκοπό την κατάργηση του περιβόητου νόμου Κατρούγκαλου, την επιστροφή όλων των αφαιρεθέντων και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων για το μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις προγραμματισμένες μεγάλες κινητοποιήσεις, πανελλαδικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 19 Νοεμβρίου και στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου. Κεντρικοί ομιλητές στη σύσκεψη ήταν από την πανελλήνια Ομοσπονδία του ΟΑΕΕ ο κ. Χρήστος Κολοβός και από την πανελλήνια Ομοσπονδία του ΙΚΑ ο κ. Παναγιώτης Πάλμος. Μεταξύ άλλων τονίστηκε πως «ο σκληρός και συνεχής αγώνας έφερε απτά αποτελέσματα όπως η επιστροφή των αναδρομικών από τις παράνομες παρακρατήσεις για την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό το διάστημα η κυβέρνηση συζητάει για την αναβολή ή την αναστολή της εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δράσης μας, που πρέπει να εντείνουμε και να συνεχίσουμε μέσα από τη μαραθώνια αγωνιστική πορεία που έχουμε ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου. Βασικός μας στόχος είναι να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, όλο το αντισυνταξιουχικό, αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις, διεκδικώντας ταυτόχρονα όλα όσα μέχρι σήμερα μας έχουν αφαιρεθεί, χωρίς αιτήσεις, χωρίς προσφυγές». Σε ό,τι αφορά στις διεκδικήσεις οι συνταξιούχοι υπογράμμισαν ότι απαιτούν: - Απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, των μερισμάτων και των εφάπαξ, της διαφοράς παρακράτησης που γίνεται αυθαίρετα στις επικουρικές συντάξεις, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και ό,τι άλλου έχει αφαιρεθεί. - Αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα. - Καταβολή άμεσα των κύριων και επικουρικών συντάξεων των εφάπαξ, των μερισμάτων. - Να δοθεί η δυνατότητα της απονομής σύνταξης στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ με βάση τις εισφορές που έχουν καταβάλει, ανεξάρτητα του ποσού που οφείλουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία. - Παροχή δημόσιας υγείας, δωρεάν παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, φαρμάκων σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών με έμψυχο και λοιπό υλικό, την απαγόρευση δράσης του ιδιωτικού τομέα στο κλάδο της υγείας-περίθαλψης. Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. - Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων. - Να ανακεφαλαιοποιηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία.

(Του ανταποκριτή μας Φ.Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass