Ξεκινά η μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου Τρικάλων - Καλαμπάκας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2022 15:03

ΤΡΙΚΑΛΑ (Του ανταποκριτή μας)
Στη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα οδηγεί η σύμβαση της μελέτης που υπέγραψε χθες στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η προς ανάθεση μελέτη αφορά την εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών σε στάδιο οριστικής καθώς και των αντίστοιχων υποστηρικτικών τους μελετών, για τη βελτίωση του οδικού τμήματος τον κυκλικό κόμβο Δέλτα Καλαμπάκας (Χ.Θ. 2+880) έως την ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση του ΟΣΕ εντός της πόλης της Καλαμπάκας (περί τη Χ.Θ. 19+000), μήκους περί τα 16,20 km του τμήματος της Ε.Ο. 6 Τρίκαλα - Καλαμπάκα.


Το υπό μελέτη οδικό τμήμα, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει μήκος περί τα 16,20 km, από τον κυκλικό κόμβο Δέλτα Καλαμπάκας (Χ.Θ. 2+880) έως την ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση του ΟΣΕ εντός της πόλης της Καλαμπάκας (περί τη Χ.Θ. 19+000). Η διατομή της υφιστάμενης οδού είναι μεταβαλλόμενη.
«Υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση της μελέτης που οδηγεί στην αναβάθμιση του δρόμου από την έξοδο της πόλης των Τρικάλων (κυκλικός κόμβος Δέλτα Καλαμπάκας) ως την είσοδο της Καλαμπάκας (ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση του ΟΣΕ) συνολικού μήκους 16,2 χλμ.» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή κύριας αρτηρίας και παράπλευρου δικτύου εκατέρωθεν της οδού καθώς και την κατασκευή πέντε νέων κυκλικών κόμβων στη θέση των πέντε υπαρχόντων ισόπεδων τετρασκελών κόμβων. Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνουμε τον άξονα Τρίκαλα - Καλαμπάκα με την κατασκευή δικτύου παραπλεύρων οδών και τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού. Αλλάζουμε την αρχιτεκτονική εικόνα στην περιοχή, δημιουργούμε συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας για τους χρήστες της οδού, βελτιώνουμε την κίνηση, δίνουμε μεγαλύτερη αξία στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Πρόκειται για έναν δρόμο που οδηγεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας τα Μετέωρα και χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής ενώ παράλληλα συνδέει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουμε ήδη σε εξέλιξη τη μελέτη για την αστικοποίηση της περιφερειακής οδού στα Τρίκαλα, από τον κυκλικό κόμβο που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Μεγαλοχώρι μέχρι το Δέλτα Καλαμπάκας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει τις περισσότερες εν εξελίξει μελέτες στη χώρα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Η αναβάθμιση της Εθνικής Οδού 6 είναι μία από τις προτεραιότητες του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΦΕΚ 269/τ’ΑΑΠ/2018).
Ο οδικός άξονας χαρακτηρίζεται: α) από υψηλό αριθμό καθημερινών μετακινήσεων οικιστών των Δήμων Τρικκαίων και Μετεώρων, β) από σημαντικό φόρτο οχημάτων από και προς Ιωάννινα με σημαντικό ποσοστό βαρέων γ) τη μόνη δίοδο για τα Μετέωρα και δ) παρόδια δόμηση εγκαταστάσεων εμπορικού και βιοτεχνικού χαρακτήρα με πρόσβαση στην υφιστάμενη οδό που επιβάλλει την κατασκευή παράπλευρης οδού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass