ΥΠΕΣΤΗ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΛΟΙΜΩΞΗ

Απεβίωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2013 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:11
ΒΟΛΟΣ
 Την τελευταία του πνοή άφησε τη Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος. Ο κ. Νάκος νοσηλευόταν από τις αρχές Μαρτίου σε θεραπευτήριο έπειτα από εγχείρηση Bypass.Ωστόσο, υπέστη μετεγχειρητική λοίμωξη του αναπνευστικού την οποία και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.
Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: "O Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Νάκος κατέληξε σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ από αναπνευστική ανεπάρκεια".
Τη θέση του Β' αντιπροέδρου της Βουλής, καταλαμβάνει η βουλευτής της ΝΔ Ζέτα Μακρή.
Ο Α. Νάκος γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1950 στο Βόλο, ενώ ήταν παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Δανάη Τσότση με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, το Σταυρή, επίσης Πολιτικό Μηχανικό και τη μικρή Ροδόπη.Το 1993 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εκλέγουν πρώτο βουλευτή Μαγνησίας. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012 επανεκλεγόταν πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.Μετά τις εκλογές του 1993, ανέλαβε Πρόεδρος του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας.
Με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία της Ν.Δ., τοποθετήθηκε αρχικά υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια του Τομέα Ανάπτυξης. Στο πρώτο Κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανέλαβε Υφυπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παραμένει έως τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009.Κατά τη διάρκεια της θητείας του, σχεδίασε και εφάρμοσε το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης, το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας», που έδωσε στους δήμους της χώρας περισσότερα από 13000 έργα.Ο θεσμός της μερικής απασχόλησης, το φυσικό αέριο στα σχολεία, το εθνικό δημοτολόγιο, οι κοινωνικές δομές των δήμων είναι καινοτόμες πολιτικές, που φέρουν τη σφραγίδα του.
Το 2008 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε όλη την Ελλάδα και πέτυχε το κλείσιμο 2.500 παράνομων χωματερών σε όλη τη χώρα και την αντικατάστασή τους από σύγχρονους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
Το Νοέμβρη του ίδιου έτους ανέλαβε Πρόεδρος του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που διεξήχθη στην Αθήνα με την παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν.Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε τα καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε Β΄Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θέση στην οποία επανκλέχθηκε κατόπιν των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την εξής δήλωση για τον εκλιπόντα:
 
«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Θανάση Νάκου, ο οποίος υπηρέτησε τον κοινοβουλευτισμό με συνέπεια και υπευθυνότητα, με σεβασμό στο δημοκρατικό κεκτημένο και στους κανόνες μίας υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
 
Ο κ. Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πληροφορηθείς τον θάνατο του Θανάση Νάκου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Του συνοδοιπόρου στην πολιτική μας διαδρομή, του συναγωνιστή στις πολιτικές μάχες, του ευπατρίδη πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά, μέχρι το τέλος.
Ο Θανάσης Νάκος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια το Κοινοβούλιο, τιμώντας επάξια τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν εκπρόσωπο τους σε τέσσερις συναπτές εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ενώ μέχρι σήμερα υπηρέτησε το Κοινοβούλιο από την θέση του Β’ Αντιπροέδρου.
Η είδηση της απώλειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Βουλή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους μας.
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του».
 
 
 
 
 
 
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Ανώνης Σαμαράς.
Στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια. Πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του».
 
Ο κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Τη βαθειά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Θανάση Νάκου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αισθάνομαι βαθειά θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού φίλου και εκλεκτού συναδέλφου Θανάση Νάκου. Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη πολιτική οικογένεια, την οποία υπηρέτησε ως κορυφαίο στέλεχος, βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, περήφανη για το έργο που πρόσφερε στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Μαγνησία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη χώρα μας γενικότερα, θα τιμά αιώνια τη μνήμη του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο εγκάρδια συλλυπητήρια».
 
ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Θανάση Νάκου εξέφρασε με γραπτή του δήλωση νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η δήλωσή του είναι η ακόλουθη:
«Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε το Θανάση Νάκο θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Χάνουμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής. Έναν μετριοπαθή πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του Τόπου.Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».
 
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
Σε δήλωση για την απώλεια του β΄αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου, προέβη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Η δήλωση έχει ως εξής: «Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου. Έμπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση όλων των κομμάτων.
Στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε για τον Θ. Νάκο:
«Ο Θανάσης Νάκος, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ήταν μία διακριτή, σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του μας θλίβει βαθιά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του».
 
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗ.ΜΑΡ.
Θλίψη για τον θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιου Νάκου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και σημειώνει: «Υπηρέτησε για δύο δεκαετίες το κοινοβούλιο και εκπροσώπησε τους πολίτες της Μαγνησίας, που τον εξέλεξαν οκτώ φορές βουλευτή. Ήταν σεμνός και ανέδειξε σειρά ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκε για 20 χρόνια, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό.Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ασκώντας το έργο του με υπευθυνότητα. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του».
 
ΚΑΙ Η ΑΝ.ΕΛ.
 
Τη λύπη τους για τον θάνατο του β΄ αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 
ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, πληροφορηθείς το θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου, με δήλωσή του εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του:
 «Αποχαιρετούμε το Θανάση Νάκο, ένα φίλο και αγωνιστή της παράταξης. Στην πολιτική του διαδρομή υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το λαό της Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας. Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο και άφησε πίσω του σημαντικό έργο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ» ΧΡ. ΖΩΗΣ
Ο κ. Χρ. Ζώης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Θανάση Νάκου. Με τον Θανάση Νάκο συνεργαστήκαμε και συνυπάρξαμε για 12 χρόνια στο Κοινοβούλιο. Εκτίμησα την μεθοδικότητα και την οργανωτικότητα ως κυρίαρχα στοιχεία της προσωπικότητάς του καθώς και το πρακτικό πνεύμα με το οποίο αντιμετώπιζε τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου προς την οικογένεια του».
 
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Ο   κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε τα ακόλουθα:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου ενός καλού φίλου του Θανάση Νάκου. Με τον θάνατο του ο δημόσιος βίος της χώρας έχασε έναν πολιτικό, με σοβαρή και αξιοπρεπή παρουσία, ο οποίος τον υπηρέτησε με πίστη στις αρχές του και στις ιδέες του. Με τον Θανάση Νάκο συνεργαστήκαμε σε πολλά ζητήματα με κύριο γνώμονα το καλό του τόπου μας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήριά στην οικογένειά του».
 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Γ. ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ
Η Μαγνησία απώλεσε έναν σπουδαίο άνθρωπο, που αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά με όραμα ,στόχους και διάθεση προσφοράς. Είμαι συντετριμμένος από τον άδικο χαμό του Θανάση και πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα αναπληρωθεί το κενό που αφήνει πίσω του. Ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που αμέσως συμπαθούσαν όλοι χάρη στην απλότητα του χαρακτήρα του, την προσωπικότητα και την τιμιότητά του, ακόμα και όταν δεν είχαν γίνει γνωστές οι άλλες ξεχωριστές αρετές που τον χαρακτήριζαν. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.  
 
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΟΥ
Σε δήλωσή του  ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρει:
 «Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του Θανάση Νάκου αποτελεί μεγάλη απώλεια για το Βόλο, τη Μαγνησία, το Κοινοβούλιο και το δημόσιο βίο της χώρας, τον οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια με σοβαρότητα, μαχητικότητα, αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα.
Ο Θανάσης Νάκος υπήρξε ένας πολιτικός που ανταπέδωσε απλόχερα την εμπιστοσύνη την οποία κατ’ επανάληψη εξέφρασαν στο πρόσωπό του οι πολίτες της Μαγνησίας. Τόσο από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου στα πρώτα βήματα της πολιτικής του διαδρομής, όσο και ως βουλευτής και υφυπουργός, έβαλε τη σφραγίδα του σε πολλά από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Μαγνησίας. Μπορεί να ανήκαμε σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, ωστόσο είχαμε πάντοτε μια ειλικρινή και φιλική σχέση και μια άψογη και εποικοδομητική συνεργασία για τα προβλήματα της πόλης, μέχρι και λίγες μέρες πριν από την εισαγωγή του στο Θεραπευτήριο.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
 
ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ
 
Η βουλευτής των ΑΝ. ΕΛ. Κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα ακόλουθα:
 
 
«Εκφράζω στην οικογένεια του εκλιπόντος και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τα θερμά συλλυπητήρια, τόσο τα δικά μου όσο και του Προέδρου του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνου Καμμένου, αλλά και τη λύπη των μελών της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τον αδόκητο θάνατο του φίλου, συναδέλφου Θανάση Νάκου.
Τον γνώριζα χρόνια και τον παρακολουθούσα ως καταξιωμένο επαγγελματία, αλλά και από τα πρώτα βήματά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετά στην κεντρική πολιτική σκηνή, όχι μόνο ως εκπρόσωπο της Μαγνησίας, αλλά και ως αντιπρόεδρο της Βουλής. Τον είδα να πασχίζει για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. Πέτυχε πολλά και σημαντικά ως υφυπουργός Εσωτερικών και σχεδίασε ακόμα περισσότερα έργα που αποτελούν παρακαταθήκη, όχι μόνο για τη Μαγνησία αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.
Η απώλεια του γεμίζει με θλίψη όλους όσους τον γνωρίσαμε και αφήνει ένα μεγάλο, δυσαναπλήρωτο κενό στη Βουλή».
 
Ο κ. Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ
Ο κ. Γ. Σούρλας προέβη στην εξής δήλωση
«Ο Θανάσης έφυγε.Οι αναμνήσεις προβάλλουν έντονα για τους αγώνες που κάναμε μαζί επί δεκαετίες για την παράταξη, τη Μαγνησία και την Ελλάδα. Στην πορεία αυτή δεν επιτρέψαμε ποτέ οι όποιες φιλοδοξίες και διαφορετικές αντιλήψεις ή εκτιμήσεις να πληγώσουν το εκλογικό σώμα που μας στήριξε και να κυριαρχήσουν πάνω από το συμφέρον της Μαγνησίας και του κοινωνικού συνόλου.Ο Θανάσης, ο μαχητής της ζωής και της πολιτικής θα λείψει από όλους μας. Όμως αφήνει πίσω του ένα δημιουργικό έργο.Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».
 
Ο κ. Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για τον απρόσμενο χαμό του Θανάση Νάκου, Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και πρώην Υπουργού, εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου.
Βρεθήκαμε μαζί, σχεδόν είκοσι χρόνια στη Βουλή και μας συνέδεσε ειλικρινής φιλία. Συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες για να υπηρετήσουμε τον Κοινοβουλευτισμό, τη Δημοκρατία, τους συμπολίτες μας και την Πατρίδα.Θα λείψει από την Μαγνησία, τη Θεσσαλία, την Χώρα μας.Στην οικογένειά του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
 
 
ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΔ)
Η δήλωσή της είναι η ακόλουθη:
«Με θλίψη και πόνο πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου, συναγωνιστή και συνοδοιπόρου Θανάση Νάκου. Η απώλειά του, σε μια δύσκολη καμπή για την Πατρίδα μας και φυσικά την αγαπημένη μας Μαγνησία, είναι σημαντική. Του υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του έργου που μας αφήνει ως παρακαταθήκη και να κάνουμε πράξη τα όνειρά του για ένα καλύτερο αύριο. Θα τον θυμάμαι πάντα. Εκφράζω τα ειλικρινά συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass