ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Ορθοπαιδική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Διάλεξη Prof. RomanSEIL

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2016 8:24

 

Η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Καθηγητή Ορθοπαιδικής Roman Seil (Professor of Orthopedics, Centre Hospitalier de Luxembourg). Ο Καθηγητής RomanSeil είναι ο 1ος Αντιπρόεδρος της ESSKA (EuropeanSocietyofSportsTraumatologySportsMedicineandArthroscopy) και επόμενος πρόεδρος της ESSKA από τον Μάιο του 2016. H ESSKA αριθμεί σήμερα τα περισσότερα μέλη από κάθε άλλη υπο-ειδικότητα της Ορθοπαιδικής (περίπου 4.500 μέλη). Ο Καθηγητής RomanSeil θα βρίσκεται στη Λάρισα αύριο Δευτέρα 18/1/2016 και θα συμμετάσχει στην Εσπερίδα με θέμα «Εξελίξεις και σύγχρονες απόψεις στην αρθροσκοπική χειρουργική και στις αθλητικές κακώσεις του γόνατος», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας, αύριο Δευτέρα 18/1/2016 και ώρα 16.00-19.30. Η σύνθεση του προγράμματος με τους ομιλητές και τις αντίστοιχες ομιλίες καθιστά την Εσπερίδα αυτή πολύ χρήσιμη για τους γιατρούς της Γενικής Ιατρικής, Ορθοπαιδικής, Φυσικοθεραπευτές, Γυμναστές, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα του γόνατος και των Αθλητικών Κακώσεων.

Ο Καθηγητής RomanSeil έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες σχετικά με την πρόληψη, θεραπεία και αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων, καθώς επίσης και θέματα σχετικά με την αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι διαλέξεις θα δοθούν στην ελληνική γλώσσα.

Tο πρόγραμμα της εσπερίδας έχει ως εξής:

16.00-16.20 Καλωσόρισμα και γνωριμία με το Τμήμα Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Welcometoortho-UTH).

Κ. Μαλίζος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

16.20 -16.40 Προηγμένη χειρουργική στη συρραφή των μηνίσκων: Νέες Εξελίξεις (Advanced meniscal repair: new developments).

R. Seil, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Centre Hospitalier de Luxembourg

16.40-17.00 Η δοκιμασία «Thessaly» για τη διάγνωση των μηνισκικών βλαβών (The Thessaly test for detecting meniscal injuries).

Θ. Καραχάλιος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

17.00-17.20 Ο ρόλος της Μαγνητικής τομογραφίας στη διερεύνηση της ανατομικής αποκατάστασης του προσθίου χιαστού συνδέσμου (The role of MRI in the evaluation of anatomic ACL reconstruction).

Α. Γεωργούλης, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

17.20-17.40 Συζήτηση

17.40-18.00 Διάλειμμα

18.00-18.20 Αποκατάσταση του έσω επιγονατιδομηριαίου συνδέσμου για αστάθεια επιγονατίδας: Πώς να αποφύγετε τις επιπλοκές (MPFL reconstruction; how to avoid complications).

Μ. Χαντές, Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

18.20-18.40 Πρόσφατες εξελίξεις στις οστεοτομίες γόνατος (Recent evolutions in kneeosteotomies).

R. Seil, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Centre Hospitalier de Luxembourg

18.40-19.00 Επιστροφή στα σπορ μετά από αποκατάσταση του προσθίου χιαστού συνδέσμου (Return to sports after ACL reconstruction).

Ε. Παπακώστας, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, The MIS Ορθοπαιδικό Κέντρο, Αγ. Λουκάς, Θεσσαλονίκη

19.00-19.20 Αποκατάσταση του προσθίου χιαστού συνδέσμου με διπλή δεσμίδα. υπάρχουν ενδείξεις σήμερα;(ACL double bundle reconstruction: are there any indications?).

Α. Τόκης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Ιατρικό Κέντρο Metropolitan, Αθήνα

ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με διεθνή συμμετοχή

Η Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργάνωσε την 1η Ουρολογική Συνάντηση Κεντρικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16.01.2016, στο Αμφιθέατρο Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Η πρώτη θεματική ενότητα της συνάντησης αφορούσε τον καρκίνο του προστάτη και στη δεύτερη ενότητα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη χειρουργική ουρολογία. Ο στόχος ήταν η εκπαίδευση νέων αλλά και ωριμότερων ουρολόγων και μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων η βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών.

Συμμετείχαν εκλεκτοί ουρολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν ο Dr. Louis Pisters, Καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας – Αντικαρκινικό Κέντρο M.D. Anderson Cancer Center στο Χιούστον των ΗΠΑ, ο οποίος σε συνεργασία με τα μέλη της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής πραγματοποίησε οπισθοπεριτοναϊκούς καθαρισμούς σε νεαρούς ασθενείς με καρκίνο όρχεως και υπολειπόμενη οπισθοπεριτοναϊκή νόσο μετά από χημειοθεραπεία.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας κ. Βασίλειος Τζώρτζης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών της συνάντησης και ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν με την ενεργό παρουσία τους στην επιτυχία της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Α. Βλάχου

( 2410-685591 avlachou@uth.gr) ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα (www.med.uth.gr), το (@meduth) & το (facebook.com/meduth)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass