ΕΝΟΨΕΙ ΣΦΟΔΡΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Χωρίς θέρμανση το Κέντρο Υγείας Αγιάς

* Με μόνο δύο οδηγούς ασθενοφόρων, χωρίς φύλακες και με μόνο τέσσερις νοσηλεύτριες που έχουν ξεχάσει εδώ και καιρό τι θα πει άδεια

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2016 19:15

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Χωρίς πετρέλαιο και ως εκ τούτου χωρίς κεντρική θέρμανση βρίσκεται από την Πέμπτη το Κέντρο Υγείας Αγιάς.

Στο μέσο του χειμώνα και υπό την προειδοποίηση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις που θα πλήξει αυτές τις ημέρες την περιοχή, γιατροί και νοσηλευτές καλούνται, υπό συνθήκες ψύχους μέσα στα γραφεία και στους χώρους υποδοχής, να βοηθήσουν αρρώστους ή ανθρώπους που απλά θέλουν να γράψουν τα φάρμακά τους.

Η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπου ανήκει η εν λόγω ιατρική μονάδα, αν και ενήμερη από καιρό για την έλλειψη πετρελαίου, δεν φαίνεται να είδε το πρόβλημα έγκαιρα, με αποτέλεσμα σήμερα οι δύο καυστήρες του κτιρίου να βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Καυστήρες οι οποίοι όταν είναι τα πράγματα φυσιολογικά, ο μεγάλος εξ αυτών θερμαίνει τα ιατρεία τρεις ώρες το πρωί και μία το βράδυ, ενώ ο μικρός θερμαίνει τις πρώτες βοήθειες και τη βραχεία νοσηλεία έξι ώρες με χρονοδιακόπτη.

Για να αντιμετωπιστεί κάπως η κατάσταση, αερόθερμα, που φέρουν οι εργαζόμενοι από το σπίτι τους, ή ηλεκτρικά σώματα, μεταφέρονται από γραφείο σε γραφείο επιβεβαιώνοντας απλά το πόσο τριτοκοσμική χώρα πια είμαστε.

Στις Πρώτες Βοήθειες, στο Παθολογικό και στο Παιδιατρικό Ιατρείο, τα υπάρχοντα κλιματιστικά – δωρεά κι αυτά (!) προσφάτως από Αγιώτη επιχειρηματία – κάνουν τη δουλειά τους, αλλά φυσικά και δεν αρκούν. Στη βραχεία νοσηλεία, σε άλλα γραφεία, στους διαδρόμους και στην αίθουσα αναμονής του κόσμου, τα πάντα... παγωμένα!

Πέραν της έλλειψης πετρελαίου, προβλήματα όπως η έλλειψη οδηγών – μόνο δύο υπάρχουν για την κάλυψη του 24ωρου – και φυλάκων, υπάρχει η προσδοκία πως σύντομα θα λυθούν κάπως, αλλά άμεση και επιτακτική πλέον είναι η εύρεση λύσης στο θέμα της ανυπαρξίας αριθμού νοσηλευτών ικανού να καλύψει το πρόγραμμα. Οι τέσσερις εναπομείνασες νοσηλεύτριες, γνωστό σε όλη την Αγιά πια το πρόβλημα, αλλά και στους διοικούντες της ΥΠΕ, βρίσκονται εδώ κι ένα χρόνο σε κυκλικό ωράριο και χωρίς χρήση αδειών ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να μπορεί να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας. Με τη φιλοτιμία τους και τη θέληση για προσφορά ξεπερνούν την απίστευτη κούραση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήνονται από την Πολιτεία στο έλεος του Θεού και στη συμπόνια ή επιβράβευση συμπολιτών τους. Απαιτείται άμεσα η στήριξή τους μέσα από τη στελέχωση του Κέντρου με επαρκές προσωπικό, ώστε και η ιατρική μονάδα να λειτουργεί όπως θα έπρεπε και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν... ανθρώπινα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass