ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ

Προσλήψεις 900 μόνιμων νοσηλευτών

*Εξ αυτών 21 θέσεις στη Λάρισα

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:29

 

Για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια προχωρά η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στο απογυμνωμένο ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης με στόχο τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και με άξονα τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, το υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε αρχικά τη διαδικασία κατανομής 906 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες.

Σύμφωνα με την κατανομή, στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ θα προσληφθούν 50 άτομα σε θέσεις νοσηλευτών και 16 σε θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας 6 θέσεις νοσηλευτών Τ. Ε. , 6 θέσεις βοηθών υγειονομικού προσωπικού ΥΕ και 1 θέση ΔΕ ιατρικών συσκευών ενώ στο ΓΝΛ 1 θέση νοσηλευτών ΤΕ, 1 μαιευτικής, 2 νοσηλευτών ΔΕ, 1 θέση βοηθών υγειονομικού προσωπικού και 1 βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων. Επίσης 1 θέση λογιστικού διοικητικού ΔΕ στο Κ. Υ. Τυρνάβου.

Όπως ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας, «οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια. Στο επόμενο διάστημα θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις που έχουν προβλεφθεί για το 2015. Η κατανομή έγινε με βάση την ιεράρχηση των πλέον επειγουσών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις ΥΠΕ καθώς και τα υπομνήματα φορέων και σωματείων εργαζομένων.

Παράλληλα, προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης των διορισμών μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ από κρίσεις προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν και είχαν «παγώσει» τη μνημονιακή περίοδο ενώ άμεσα θα προκηρυχθούν και οι πρώτες θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ. Αυτές θα ενισχύσουν τμήματα που αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αφορούν κυρίως άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί επίσης η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Ακόμα, για την άμεση και ταχύτερη κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η διαδικασία αυτών των προσλήψεων θα γίνει βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του ν.4325/2015 και ύστερα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που υλοποιείται με στόχο την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Υγείας, προς προκήρυξη 2.983 θέσεων από τις οποίες οι 1.541 αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό.

Γνωρίζοντας τα τεράστια κενά του ΕΣΥ, υλοποιούμε με σταδιακά βήματα την πολιτική δέσμευσή μας για την καθολική κάλυψη του πληθυσμού παράλληλα με τη διασφάλιση της επιβίωσης της δημόσιας περίθαλψης».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass