ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘ ΤΟΥ ΓΝΛ

Η συμπίεση του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:29

 

Επιστημονικό διήμερο με τίτλο «Καινοτομία στις υπηρεσίες Υγείας – Το Κόστος: Πώς διαμορφώνεται και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε» διοργανώνεται από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με την υποστήριξη του Σωματείου Φίλων της ΜΕΘ του ΓΝΛ.

Είναι η δεύτερη κατά σειρά ανάλογη διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε χθες Τρίτη και θα ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Το επιστημονικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, δορυφορικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, καθώς και προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, με τη συμμετοχή επιστημόνων από το χώρο της υγείας, τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα. Η συνάντηση, που απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, παρέχει μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τόσο στο ιατρικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η διημερίδα αυτή αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου και της συμβολής των στελεχών υγείας στην ανάπτυξη διατομεακών δράσεων που ανταποκρίνονται σε καινοτόμες τεχνολογίες παροχής υπηρεσιών υγείας, σε συνάρτηση με την υπάρχουσα οικονομική κρίση. Η συστηματική δουλειά της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής απέφερε ένα απέριττο επιστημονικό πρόγραμμα, ενσωματώνοντας κάθε προοδευτική και καινοτόμο σκέψη για την παροχή υπηρεσιών υγείας. Διαμορφώνει νέες διαστάσεις προσφέροντας από τη μία, βήμα σε νέα στελέχη και συνδυάζοντας από την άλλη την εμπειρία εγκεκριμένων επιστημόνων. Προσβλέπουμε στη διάχυση καινοτόμων ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και δράσεων προς όφελος του πολίτη που αναζητά τις υπηρεσίες μας σε επίπεδο θεραπείας αλλά και έρευνας».

Αυτό ανέφεραν στην έναρξη εργασιών της ημερίδας χθες το μεσημέρι ο Απόστολος Κομνός πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής-διευθυντής ΜΕΘ Γ.Ν. Λάρισας-πρόεδρος Σωματείου Φίλων ΜΕΘ και ο Χαρίλαος Αποστολίδης πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής υποδιευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Λάρισας. Και φέτος το επιστημονικό διήμερο διοργανώνεται στη μνήμη του πρώην διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Λάρισας και ιδρυτικού μέλους του Σωματείου Φίλων Μ.Ε.Θ. Θανάση Παπακωνσταντίνου.  

ΣΗΜΕΡΑ

Το σημερινό πρόγραμμα, με το οποίο ολοκληρώνεται η διημερίδα περιλαμβάνει τα εξής:

Ώρα 9.30 συνεδρία με θέμα «Οικονομικός Σχεδιασμός υπηρεσιών υγείας - συγκράτηση δαπανών ουτοπία η ανάγκη», με συντονιστές τους Ε. Κοτρώτσιου, Γ. Κομνό , Δ. Μπαμπαλή και εισηγήσεις: -Κόστος διάγνωσης - θεραπείες: Υπάρχει λύση; Γ. Νταλέκος. Η συμβολή των ελέγχων του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. στη διαχείριση και συγκράτηση των δαπανών των νοσοκομείων Μ. Βλάχου. Η ολοκληρωμένη Ιατρική Διαχείριση νοσηλείες σε Μ.Ε.Θ. Τι μας κοστίζει; Ε. Μπούτζουκα. Οικονομική ανάλυση του κόστους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Ε. Ζακυνθινός. Οικονομοτεχνική αξιολόγηση ασθενών Μ.Ε.Θ. που χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε Μ.Α.Φ. Α. Νταβέλης.

Ώρα 11.00 διάλεξη «Καινοτόμα φάρμακα: Σχέση κόστους ωφελιμότητας στην κλινική πράξη» Α. Αρμαγανίδης.

Ώρα 12.00 διάλεξη, «Οικονομική Διαχείριση και αποδοτικότητα των νοσοκομείων» I. Υφαντόπουλος.

Στις 12.30 Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Συγκράτηση δαπανών και καινοτόμες πηγές νοσοκομειακών εσόδων», συντονιστής ο δημοσιογράφος της «Ε» κ. Γ. Ρούστας και εισηγήσεις: Πώς οι καινοτόμες υπηρεσίες βοηθούν στην εισροή εσόδων. Εθελοντισμός και υποστήριξη λειτουργιών σε περιόδους κρίσης Α. Kομνός. To Brand name μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή εσόδων στο δημόσιο νοσοκομείο; I. Στεφανίδης. Πώς η ενδυνάμωση της ομάδας διαμορφώνει κλίμα συγκράτησης δαπανών Κ. Καραμπάτσας. Βελτιώνοντας τις ροές για τη συγκράτηση των δαπανών μέσω του Lean thinking Γ. Σταμπουλής.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass